Mede-eigenaren weigeren inschrijving

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #733
  tomgierveld
  Deelnemer

   Probleem: Slapende VvE moet worden ingeschreven bij KvK omdat kopers van mijn huis anders lastig een financiering rond krijgen. Logisch, maar de mede-eigenaren bezitten meerdere huizen in de stad en weigeren zich in te schrijven. Nu hoorde ik van mijn makelaar dat ik me dan maar eenzijdig moest inschrijven… Heeft iemand eerder met dit bijltje gehakt?

   #736
   Rob
   Deelnemer

    Lees de reactie van Colin in http://www.vve-forum.nl/onderwerp/slapende-vve-wakker-maken-hoe/ nog eens goed na !
    Daarnaast is het wel erg jammer om te lezen dat er doorgaans geen enkel besef is om ervoor te zorgen dat er een goede en actieve VvE in stand wordt gehouden, en nu men de woning wil verkopen er ineens wel even snel (uit noodzaak) interesse getoond wordt.
    Als kandidaat koper zou ik echter al snel voorbij gaan aan een dergelijk appartement wanneer blijkt dat er al jarenlang geen actieve VvE is.

    #737
    Colin
    Deelnemer

     Thx Rob, opvallend dat in een paar dagen tijd 2x dezelfde vraag wordt gesteld. De inschrijfplicht bestaat al sinds 1 juli 2008. Verbazingwekkend dat er bijna 7 jaar na dato nog steeds VvE’s zonder inschrijving zijn. Ik had verwacht dat de KvK er strakker bovenop zou zitten. Ik stel nu vast dat ze alleen blaffen en niet bijten, laat staan dat er ooit een boete van EUR 17.000 is uitgedeeld.
     Ook vind ik de rol van makelaars twijfelachtig. De vragensteller heeft al een makelaar, terwijl het appartement in feite niet verkoopbaar is. Een integere makelaar zou potentiële kopers juist wijzen op de risico’s van een inactieve VvE. Of nog beter hij zou de opdracht tot verkoop aan zich voorbij laten gaan met de boodschap aan de verkoper dat deze eerst de VvE-zaakjes maar eens op orde moet brengen. Maar nee, dat is natuurlijk niet in het belang van de portemonnee van de heren. In dit geval is het pas de bank die ingrijpt en de argeloze kopers wijst op de gebreken. Beter laat dan nooit, zullen we maar denken. Ik kan het niet genoeg benadrukken tegenover (startende) woningzoekers: wees je bewust van de verschillen tussen een grondgebonden woning en een appartementsrecht, het zijn 2 verschillende werelden, verdiep je grondig in het beheer en de financiële gezondheid van de VvE!

     #738
     tomgierveld
     Deelnemer

      Hallo mannen,
      Bedankt voor de reactie. Een slapende VvE houdt natuurlijk niet in dat het complex slecht onderhouden is. De bouwtechnische keuring wees het tegendeel uit namelijk.
      Dus, ik heb helaas niets aan jullie reactie. Ik vroeg om een oplossing of om ervaring met een dergelijk probleem… Want ik besef zelf ook echt wel dat dit niet handig is.
      Fijne avond

      #739
      Rob
      Deelnemer

       Hallo Tom,
       Ik zie op het forum weinig andere reacties voorbijkomen die zo uitgebreid zijn als die van Colin.
       In de link naar het eerder genoemde artikel heeft hij zeer uitvoerig antwoord gegeven over een identieke zaak als in jouw situatie.
       Wat ik mezelf dan weer afvraag m.b.t. tot de bouwtechnische keuring.
       Wanneer dat daadwerkelijk voor het gehele VVE complex is gedaan heeft hij ook gekeken naar de onderhoudstoestand van het complex in relatie tot het meerjarenonderhoudsplan.
       Ik durf eigenlijk nu al te zeggen dat er hoogstwaarschijnlijk geen meerjarenonderhoudsplan is.
       En de waarde van het verplichte reservefonds? ook waarschijnlijk € 0,-

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.