Ondersplitsing

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #4881
  amanda
  Deelnemer

  Beste mensen,

  Ik ben in het bezit van een garage. het is een ondersplitsing. Er is evenwel geen aparte vergadering van garageeigenaren. Alleen een grote vve vergadering waarbij als het over de garages gaat, alleen gestemd mag worden door de eigenaren van garages. Het is evenwel vervelend dat de grote vve bepaalt wanneer de garageeigenaren vergaderen en ook nog waarover. Is dit nu correct en kunnen de garageeigenaren daar iets aan doen. Er is bij de grote vergadering niemand komen opdagen om te stemmen over de garages. De grote vergadering heeft daarom een tweede vergadering uitgeschreven waar dan een besluit mag worden genomen. Is het correct als een tweede vergadering voor een ondersplitsing wordt uitgeschreven door de hoofd vve? In de splitsingsakten lijken allemaal afzonderlijke vve’s te zijn opgericht. Dat is misschien ook wel relevant.

  #4886
  William
  Deelnemer

  Goedemorgen Amanda,
  Je zult de situatie iets meer moeten uitleggen als je wilt. Zoals ik het begrijp is er (volgens de akte(s)?) een hoofdsplitsing, waarschijnlijk het appartementengebouw, en tenminste één ondersplitsing, de garages.
  Technisch gezien moet in dat geval de ondersplitsing ook worden ‘opgericht’ en/of worden gestart, alsof het een normale VvE betreft.

  #4891
  Bob
  Deelnemer

  Hi Amanda,
  Hoe de hoofdsplitsing en de ondersplitsing(en) met elkaar horen om te gaan is vastgelegd in de Akte van Splitsing (AvS).
  In de AvS moet je kunnen terugvinden hoe er wordt besloten binnen de ondersplitsing(en) en vervolgens hoe, wanneer en met welk stemrecht de ondersplitsing(en) op hun beurt deelnemen en stemmen in de vergadering van de hoofdsplitsing.
  In de AvS vind je ook welk Modelreglement (MR) van toepassing is binnen jouw VvE. Kun ja aangeven onder welk van de MR’n jouw VvE werkt?
  Vriendelijke groet, Bob.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.