Particulier koopt onbeperkt eigendommen op recreatiepark

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #6944
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Op ons recreatiepark dat een recreatiepark van eigenaren is worden het afgelopen jaar kavels meerdere kavels opgekocht. Wij als bestuur van deze VVE staan voor het recreatieve karakter van het park maar worden nu geconfronteerd met iemand die eerst 5, toen 7 en daarna 10 en nu 13 kavels heeft gekocht. Het plan is om komend jaar nog meer kavels te kopen, met als doel de opstal te gaan verhuren aan arbeidsmigranten. De vraag is of wij als bestuur daar  tegen op kunnen treden.

  #6945
  William
  Deelnemer

  Niet zo veel vermoed ik. Ik neem aan dat er geen verhuurverbod geldt, en je kunt eigenaren niet verbieden hun kavel aan een bepaalde partij te verkopen.

  #6946
  Colin
  Deelnemer

  Voor recreatiewoningen geldt vaak wel een bepaling vanuit het gemeentelijke bestemmingsplan dat ze niet mogen worden gebruikt voor permanente bewoning.
  Vraag is hoe dit zich verhoudt tot arbeidsmigranten die een woning een heel kalenderjaar huren. Of het moeten seizoenswerkers zijn.
  Lastige materie. Ik zou in ieder geval uitzoeken wat het gemeentelijke beleid is ten aanzien van dit recreatiepark.

  #6947
  West Friesland
  Deelnemer

  De gemeentelijke regels zijn duidelijk, nl dat het permanent wonen of verhuren voor permanente bewoning is verboden. Echter het blijkt voor de gemeente te kostbaar om daar goed tegen op te treden. De procedures om met juridisch waterdicht bewijs te komen dat er permanent wordt gewoond zijn erg kostbaar volgens de gemeente

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.