Presentatie wordt gebruik voor verkrijgen mandaat.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #10854
  Anoniem
  Deelnemer

   Op 17 augustus ontving ik een uitnodiging voor een bijeenkomst of vergadering op 30 augustus. Aan de uitnodiging was geen agenda toegevoegd, deze was bedoeld voor het geven een presentatie over een energieplan. Aan de uitnodiging was wel een strookje toegevoegd tot het geven van een machtiging met de zinsnede…om een  eventuele stem uit te brengen.  De presentatie volgt en het bestuur doet o.a. een voorstel voor de aankoop van zonnepanelen:mandaat aan bestuur voor € 25000 uit de reserve (bij hogere kosten worden de plannen opnieuw aan de leden voorgelegd).

   Is dit conform regels en reglementen?

    

   #10856
   Rob
   Deelnemer

    Om daar enigszins een antwoord op te kunnen geven denk ik dat het van belang is om te weten wat er dan precies (letterlijk) in die uitnodiging stond.
     

    #10857
    Anoniem
    Deelnemer

     De uitnodiging luidt:
     Zoals jullie weten is er dit jaar een energierapport vervaardigd (gaat hierbij) Dit rapport is bestudeerd en meneer X zou graag een presentatie willen geven om te zien of en welke voorzieningen gerealiseerd kunnen worden.
     Deze presentatie zal worden gegeven op etc.
     Graag onderstaand formuliertje invullen bij afwezigheid en deponeren in de brievenbus.
     Het strookje luidt: Ik/wij ….zijn helaas niet aanwezig en ik/wij machtigen…. om een eventuele stem uit te brengen.

     #10861
     Rob
     Deelnemer

      Vooralsnog zie ik niets wat lijkt op de oproep voor een vergadering en zie ik het voorstel van het bestuur op dit moment dan ook meer als een voorstel ‘buiten de vergadering om’ zoals geregeld in MR1992 art. 37 lid 4.
      Kan/wil je misschien ook vertellen hoe het er op die bewuste avond aan toe is gegaan?
      Moest je bijvoorbeeld een presentielijst tekenen bij binnenkomst?
      Heeft de voorzitter de vergadering geopend en gesloten.
      Is er melding gemaakt van het aantal aanwezige stemmen?
      PS. formeel gezien hebben ze zich, als het om een vergadering zou gaan, ook al niet gehouden aan de oproeptermijn welke in MR1992 van toepassing is 😉
       

      #10879
      Anoniem
      Deelnemer

       In het kort: geen presentielijst, wel een opening en sluiting,
       Een presentatie a.d.h.v. sheets, waar in de notulen naar wordt verwezen die eindigt met o.a. de leden stellen diverse vragen die door bestuur worden beantwoord en een onderwerp besluitvorming die wordt aangegeven 1. niets doen en het aantal stemmen etc De vergadering gaat akkoord met voorstel verwoord op sheet 9.
       Het bestuur brengt ook de begroting ter sprake: meldt dat met wat schuiven in de reserves de aankoop kan worden gefinancierd en daarna weer snel aangevuld.

       #10885
       Rob
       Deelnemer

        Ik kan niet anders zeggen dan dat er een zeer aparte handelswijze is gehanteerd t.a.v deze presentatie die eigenlijk een vergadering had moeten voorrstellen.
        De aanwezigheid ter vergadering moet blijken uit de vóór de aanvang van de vergadering ondertekende presentielijst. Deze presentielijst is bepalend voor het quorum.
        Voor een besluit over dit voorstel is een gekwalificeerde meerderheid nodig en ik zou niet weten hoe men zou kunnen aantonen dat daaraan voldaan is als het quorum niet bekend is.
        Nu er geen presentielijst is ben ik persoonlijk van mening dat er hier een nietig besluit genomen is.
         

        #10920
        Anoniem
        Deelnemer

         Dank voor je reacties en je tijd, ik houd dit in gedachten, want er speelt meer en ik probeer de hoofdlijnen vast te houden.

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.