reparatie gemeenschappelijke voordeur

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #678
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

   Ik heb vorig jaar een flat gekocht in een pand met 4 flats in de VVE waar 2 flats een eigen gemeenschappelijke voordeur hebben. De gemeenschappelijke voordeur en pui behorende bij mijn flat samen met mijn buurman dus, moet gerepareerd worden en de buurman stelt voor dit samen met mij te betalen terwijl ik van mening ben dat die kosten uit de VVE pot moeten komen. Het argument van de buurman is dat de andere 2 flats hun eigen voordeur een paar jaar geleden (dus voor mijn tijd) ook zelf hebben betaald, want zo zegt de buurman ook, onze voordeur was toen nog niet nodig, De vraag is dus moet ik dat met die buurman samen betalen of kan dat via de pot wat ik natuurlijk wil en ook logisch vind.

   #679
   Colin
   Deelnemer

    Het hangt af van wat in de splitsingsakte van jullie gebouw staat. Als hierin geen specifieke bepalingen voorkomen over de gemeenschappelijke voordeuren, dan is het aannemelijk dat ze tot de gemeenschappelijke bouwdelen van het complex behoren. Onderhoud en reparatie komen dan ten laste van de VvE-middelen. Nogmaals, ik acht dit in jouw geval zeer waarschijnlijk.

    #696
    leovvevraag
    Deelnemer

     Hallo Colin
     Dank voor je reactie en de splitsingsakte heeft geen specifieke bepalingen en het is wel een gemeenschappelijk voordeur voor mij en mijn bovenbuurman maar het hoort bij de algemene vve van 4 en de volgende vergadering is pas in 2015 wanneer het weer ter sprake komt en op de afgelopen vergadering van vorige week heb ik gezegd dat ik vind dat iedere algemene vve reparatie waar de noodzaak met elkaar is besproken uit de pot moet komen.

     #698
     Colin
     Deelnemer

      Dat sluit aan bij mijn vermoedens, met dien verstande dat ik dus aanneem dat het onderhoud van alle voordeuren tot de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid behoort. Dus ook de deuren van de andere 2 eigenaren, want deze zullen ook onderdeel zijn van de buitengevel.
      Om de situatie recht te trekken zouden die 2 eigenaren de kosten die zij in het verleden hebben gemaakt, eigenlijk terug moeten krijgen. Daarmee wordt het voor jou eenvoudiger om je doel te bereiken.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.