Schuurtje op VVE Grond

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #36731
  hlubbers
  Deelnemer

   Wij hebben een VVE van 46 appartementen lopend van nr 6 tot 96. Onze buurman van nr 4 , is inmiddels dan heeft onlangs zijn pand verkocht en dit pand gaat gesloopt worden.

   Nu is het volgende geval Tussen ons object en nr 4 liep in een heel ver verleden een looppad naar het schurencomplex van de VVE. In de jaren 80 van de vorige eeuw heeft waarschijnlijk het bestuur van de VvE de eigenaar van het pand op nr 4 toestemming verleend om op de grond van de VVE een schuurtje te bouwen. (geen idee of daar een erfdienstbaarheid is voor afgegeven, ook geen idee of voor de bouw van het schuurtje ooit vergunning is verleend).

   Pand op nr 4 wat ooit een bloemenwinkel was staat inmiddels zo’n 5 jaar leeg en inmiddels zijn er plannen om daar 2 huizen cq appartementen te bouwen. Pand wordt dus met de schuur binnen afzienbare tijd gesloopt.

   De VvE zou natuurlijk graag zien dat na sloop het looppad weer in ere wordt hersteld. Vraag is: Is dat mogelijk en hoe zouden we zoiets kunnen aanvliegen???

   #36732
   monaster
   Deelnemer

    Kadaster?

    #36750
    mako724
    Deelnemer

     Idd kadaster benaderen of akte van splitsing erbij pakken. Via de splitsingstekening, onderdeel van akte van splitsing kan je mogelijk zien van wie dit stukje grond is.

     #36760
     RonaldL
     Deelnemer

      Waarschijnlijk te laat….
      De nieuwe eigenaar heeft te goeder trouw een perceel gekocht met schuurtje.
      Dat schuurtje stond er al langer dan 20 jaar.
      Verjaring dus.

      Wat had gekund is dat de VvE vóórdat de koop-verkoop klaar was de oude eigenaar gemaand had de situatie in oude staat te herstellen met verwijzing naar oude afspraken. Dan had de oude eigenaar deze last door moeten schuiven naar de nieuwe eigenaar. Als deze dat had nagelaten, dan heb je misschien nog een zaak tegen de oude eigenaar en daarmee misschien naar de nieuwe eigenaar.

      De rijdende rechter heeft zich wel eens gebogen over landjepik in combinatie met verjaring. Altijd verrassende uitkomsten.

      #36761
      hlubbers
      Deelnemer

       @RonaldL: Je bent niet te laat, ik volg natuurlijk de antwoorden hier nog wel. Dat het verjaard is snap ik, maar zoals in reeds vermeld heb, de opstallen worden dus gesloopt en ook het schuurtje hoort daarbij. De nieuwe eigenaar gaat dan iets terugbouwen en eigenlijk willen we dan natuurlijk het pad naar het schurencomplex in ere herstellen.

       Als VvE gaan we een brief opstellen naar de nieuwe eigenaar met het vriendelijke verzoek om de bouwplannen toe te lichten. Daarnaast zullen we toestemming vragen om een gedeelte van de muur van het appartementencomplex opnieuw te voegen. Eén van de appartementbewoners heeft nl last van schimmel in huis.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.