Stemming over schoonmaakkosten

 • Dit onderwerp bevat 5 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juni 12, 20159:15 pm door .
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #833
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

   Ik zit met een probleem tegen een voorgenomen schoonmaak-initiatief. Men wil extern schoonmakers inhuren om de ramen te wassen, mijns inziens de privé gedeelten, waarvan ik denk dat wij het zelf ook aan kunnen.

   Nu begrijp ik uit het modelreglement 2006, art 52 lid 5, dat een specifieke groep besluiten die buiten bepaalde voorwaarden vallen moeten worden gestemd met een gekwalificeerde meerderheid van 2/3e van de stemmen. Artikel 9 lid 1 sub a en b wordt hier genoemd. En in mijn ogen wordt in beide subs geen woord gesproken over schoonmaken van onderdelen van de privé gedeelten.

   Dus de vraag: zou hier 2/3e voor moeten stemmen voordat het is geaccepteerd, of is een normale meerderheid toch nog afdoende.

   Ik hoor graag van u!

   #834
   Nederlandvve.nl
   Sleutelbeheerder

    Beste Caeles,
    Misschien zou je ook eens kunnen kijken naar art.17: sub. D. Daarin staat dat de ramen ( de sponning en het glas ) tot de algemene delen hoort. In tegenstelling tot wat je dacht dat het privé is.
    Zelf werken wij met het Modelreglement 1992. De regelgeving Modelreglement 2006 en de eventuele wijzigingen/toevoegingen uit de splitsingsakte ken ik niet. Dus waag ik me ook maar niet aan een advies betreffende een eventueel verplicht quorum in deze.
    Ik denk wel dat het een goede zaak is om de ramen te laten reinigen door een bedrijf. Bij het zelf doen, is het niet uitgesloten dat niet een ieder evenveel waarde hecht aan het reinigen. Bij het uitbesteden zit er een vast ritme in, ziet alles er altijd netjes uit. Niet alleen het glas maar ook, en vooral, het hout/schilderwerk.
    Succes.

    #835
    caeles
    Deelnemer

     Beste Carla,
     Zeer bedankt voor het snelle antwoord. Artikel 17 maakt een hoop duidelijk. Uw argumentatie voor uitbesteding is ook zeer helder en kan ik mij ook volledig in vinden. Bij ons is echter het probleem dat het niet mogelijk is om anders dan met telescoopsteel schoon te maken. Oftewel is er aan mijn kant weinig vertrouwen dat het houtwerk daadwerkelijk wordt schoongemaakt.
     In ieder geval ben ik nu van mening, hoe jammer ik het ook vind, dat het een gemeenschappelijke ruimte is en dus een simpele meerderheid van stemmen genoeg is een motie aan te nemen. Bedankt.

     #837
     Bob
     Deelnemer

      Beste Caeles,
      Er zijn ook bedrijven die met een hoogwerker komen voor glasbewassing.
      Ik ben met je eens dat met de telescoop het hout (verfsysteem) niet goed schoon is te houden.
      Sterker nog; wij hebben 3 hoog alleen maar schade aan verf en hout opgelopen door de steel die niet goed te sturen is.
      Misschien toch nog even rondkijken voor een ander bedrijf?
      Vriendelijke groet,
      Bob

      #875
      caeles
      Deelnemer

       Beste Bob,
       Bedankt voor uw reactie. Ik zou willen dat ik die keuze kon maken, echter door de ligging van het apartement en strenge regelgeving is een hoogwerker hoe dan ook niet mogelijk. Ik neem uw bericht wel graag mee in het overleg met de overige eigenaren, als een telescoop-steel voor schade zorgt is de noodzaak er zeker van af.
       Nogmaals dank,
       Bobby

       #876
       Bob
       Deelnemer

        Beste Bobby,
        Geen dank, graag gedaan.
        Maar ik moet wel bekennen dat mijn nieuwsgierigheid me tot de volgende vraag leidt.
        Is het milieuwetgeving die het probleem veroorzaakt? Mogen er geen auto’s bij het appartementencomplex komen?
        Hoogwerkers maken geen lawaai. Hooguit de auto waarop de hoogwerker staat. De enige restrictie die ik v.w.b. hoogwerkers wel ken is dat de mensen (natuurlijk) niet vanuit het bakje mogen overstappen op bijv. een balkon o.i.d. Zo is de ARBO-wetgeving.
        Vriendelijke groet,
        Bob.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.