Tapijt algemene ruimten. VvE of individueel per etage?

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #13125
  Anoniem
  Deelnemer

   In het appartement (20 jaar oud en 4 woonlagen met elk 3 bewoners) is na de bouw oplevering door de VvE tapijt aangelegd op de gemeenschappelijke gedeelten en trappenhuis 1e t.m. 3e woonlaag. Nu is tapijt aan vernieuwing toe en binnen bestuur is onduidelijkheid. Is vernieuwing een VvE zaak of valt tapijt buiten  verantwoordelijkheid van de VvE en moeten de bewoners individueel per etage betalen?

    

   #13137
   mako724
   Deelnemer

    Er staat in ons MR dat bij twijfelel de alv beslist of iets gemeenschappelijk is of prive. Na de ALV hebben wij dit besluit opgenomen in het HR zodat het ook voor de toekomst duidelijk is.
    Dus ik zou in jullie geval zeggen dat het prive is, dit is ook redelijk en billijk toch?

    #13138
    Anoniem
    Deelnemer

     Dank voor de reactie mako724. Direct na de oplevering is door onze VvE besloten om op de gemeenschappelijke hallen op de 3 bovenetages, in de lift en in het trappenhuis uniforme vloerbedekking aan te leggen met een afschrijvingsperiode van 20 jaar. Die tijd is nu voorbij en een deel is aan vervanging toe. Destijds was er geen probleem met de betaling vanuit de VvE en nu is een bewoner op de begane grond van mening dat de bovenliggende etages dit collectief moeten betalen. We koesteren de goede sfeer in het totale appartement en vrezen dat dit een aanleiding zou kunnen zijn voor discussies….Vandaar de vraag. Maar we zullen naar bevind vaan zaken handelen en vertrouwen op een goede oplossing. Dank

     #35081
     Bob
     Deelnemer

      Voordat over wordt gegaan tot vervanging van de vloerbedekking zou ik, vanwege de brandveiligheid (vluchtveiligheid), eerst eens uitzoeken of hier, tegen de wet- en regelgeving in, vloerbedekking is aangebracht in een vluchtroute. Ik sluit niet uit dat bij jullie sprake is van een (extra) beschermde vluchtroute.

      #35082
      Bob
      Deelnemer

       Los daarvan dunkt me dat, waar de begane grond naar alle waarschijnlijkheid noch voordeel trekt van de aanwezige vloerbedekking, noch (anders dan als bezoeker van iemand die hogerop woont) gebruik maakt of zal maken van de trappen en portalen naar en op de eerste tot en met de derde verdieping, het redelijk en billijk zou zijn om die eigenaars niet mee te laten beslissen en ook niet mee te laten betalen aan (mogelijk zelfs verboden) aankleding en vloerbedekking.

       #35083
       Anoniem
       Deelnemer

        Brandveiligheid is ok en gelukkig is er nog geen binnenbrandje en gaan we er heel zorgvuldig mee om. Dank voor de reacties.

        #35084
        monaster
        Deelnemer

         Blijkbaar niets in de MJOP opgenomen?

         #35085
         mako724
         Deelnemer

          Bij onze VvE ligt het alleen op sommige plekken in de gemeenschappelijke etage ruimte bij de entree deur van de prive woningen. Er bevinden zich 2 woningen per etage.
          Uit onderstaande stuk blijkt dat er voor het trappenhuis idd aanvullende eisen zijn. Hier heeft onze VvE dus gelukkig geen last van.
          https://www.nieman.nl/wp-content/uploads/2018/05/BkiP.03.18.VA_.pdf

          #35086
          Anoniem
          Deelnemer

           Dank voor alle bijdragen. Ik sluit hierbij graag mijn project af. Wens allen nog fijne en gezonde dagen.

          9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
          • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.