Uitleg artikel 47 lid 4, MR2006

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #7915
  Anoniem
  Deelnemer

   Artikel 47 lid 4, MR2006:
   Een stemgerechtigde kan zijn stemrecht niet uitoefenen bij het nemen van besluiten waarbij aan hem, zijn echtgenoot, geregistreerd partner of bloedverwanten in de rechte lijn, of aan vennootschappen waarin hij, zijn echtgenoot, geregistreerd partner of bloedverwanten in de rechte lijn direct of indirect een meerderheidsbelang hebben, anders dan in hun hoedanigheid van eigenaar, rechten worden toegekend of verplichtingen worden kwijtgescholden.

   Dit artikel zegt niet dat een eigenaar niet mag meestemmen als hij zelf een voordeel heeft bij de uitkomst? Stel een eigenaar wil zonwering plaatsen en er zijn nog geen regels voor. Dan mag de eigenaar meestemmen? Of zegt dit artikel dan dat dit niet kan?

   #7916
   Carla
   Deelnemer

    @ Schaap2, De eigenaar die graag zonwering wil plaatsen, mag gewoon mee stemmen wanneer dit aan de vergadering wordt voorgelegd.
    De door jou genoemde regel is voor andere kwesties bedoeld. b.v. De vergadering krijgt een aantal offertes voorgelegd van aannemers voor herstelwerk en één van die offertes komt o.a. van een eigenaar die ook een aannemersbedrijf heeft. Dan heeft die eigenaar er een persoonlijk belang bij dat hij die opdracht krijgt. Die eigenaar mag dan m.i. niet mee stemmen. ( vanwege het persoonlijke belang welke wel eens voorbij zou kunnen gaan aan het belang van de VvE ) Zo heb ik het althans begrepen. 😉
    Met vriendelijke groet,
    Carla

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.