Vergoeding voor vrijwillgers VVE

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #39770
  sofie verstraten
  Deelnemer

   Ons appartementencomplex,zo’n 40 jaar oud, heeft 53 woningen waarvan de helft eigendom is van een grooteigenaar. Op de VVE vergaderingen zijn meestal rond de 20 mensen aanwezig (met een gedelegeerde die grooteigenaar vertegenwoordigt)

   Er is een professionele beheerder die het pand al lang in portefeuille heeft. Zij doen het meeste werk zoals offertes aanvragen en zijn het portaal voor reparaties en andere contact momenten).

   Tot dusverre is het bestuurswerk van de VVE door vrijwilligers gedaan. Nu willen we toch een vergoeding toekennen.
   Zelfs Google kan geen antwoord geven… Wat is een redelijke vrijwilligersvergoeding voor onze bestuursleden?
   Googelend komen wij alleen terecht bij de informatie over de maximale vergoeding (€1800) die belastingvrij kan worden gegeven.

   Wat is een redelijk voor een bestuurder van ons appartementencomplex? Wat is bij u ‘normaal’. (Uiteraard daarnaast vergoeding voor direct gemaakte kosten)

   Graag vernemen wij ideeën hierover.

   #39778
   Rene
   Deelnemer

    Er zijn geen regels of richtlijnen voor. De ene doet wat de belastingdienst aanhoud als belastingvrije vergoeding. De ander schuift wat VVV bonnen onder tafel. De derde doet nul comma nul.
    Die 1800 euro is overigens wel gekoppeld aan een hoeveelheid uren. Een vrijwilliger voor één of twee dagen 1800 euro betalen is geen vrijwilligerswerk. Dat is gewoon een goedbetaalde klus.

    #39780
    Rene
    Deelnemer

     Maar ik denk dat de meeste VVE’s terughoudend zijn, want wie gaat ‘t voorstellen? Voelt een beetje als jezelf belonen.
     Aan de andere kant, met de toenemende werkdruk en veelal het gebrek aan vrijwilligers, moet je dan wel weer koesteren wat je hebt.

     #39782
     sofie verstraten
     Deelnemer

      Dank je voor je reactie.

      Zelf had ik ook al een berekening gemaakt:
      1800 euro delen door 5 euro per uur = 360 uren werken voor de VVE
      360 uren delen door 45 weken (ik heb grofweg wat vakantieweken afgestreept), betekent dat per week per bestuurder 8 uur aan de VVE besteed zou moeten worden. Twee bestuursleden, dus al 16 uur per week aan bestuurswerk. Er is zelfs een vacature voor een derde bestuurslid….

      #39862
      Rob
      Deelnemer

       Ik ben geen voorstander van vrijwilligersvergoedingen aan VvE bestuurders.
       Zeker niet als er ook al een professionele beheerder in het spel is.

       #39921
       Gerard
       Deelnemer

        Het bestuur in mijn VVE krijgt geen vergoeding. Wij hebben 2 vrijwilligers die een gedeelde taak als huismeester uitvoeren en kleine technische en tuinklusjes uitvoeren. Zij krijgen daar ieder 900 euro per jaar voor, dus de helft van een belastingvrije vrijwilligersvergoeding.
        Ik doe zelf het administratieve beheer van de VVE en een deel van het technische beheer. Ik ontvang daar 1200 euro per jaar voor. Wij hebben geen beheerkantoor, waardoor de kosten daarvan, oplopend tot 9000 euro per jaar wegvallen.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.