Verhuurverbod appartementsrecht splitsingsakte ook voor bedrijfsruimte?

  • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juli 3, 201911:52 am door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #10507
    Anoniem
    Deelnemer

      Goedendag,

      Het bestuur van de VVE van een appartementencomplex waarvan ons bedrijfspand onderdeel uitmaakt is van voornemen een verhuurverbod op te nemen in de splitsingsakte.

      Echter gaat dit ook gelden voor ons bedrijfspand. Wij verhuren dit bedrijfspand reeds een aantal jaar succesvol en willen dit uiteraard ook veilig stellen voor de toekomst. Nu is er voor ons nog niet zoveel aan de hand, omdat het verbod pas ingaat voor nieuwe eigenaren. Maar dit kan in ons geval wel een forse waardevermindering tot gevolg hebben. Want een eventueel nieuwe eigenaar wil natuurlijk ook graag de mogelijk hebben het pand te verhuren.

      Is wat de VVE hier van plan is realistisch of moeten zij het bedrijfspand uitsluiten van het verhuurverbod?

      Alvast bedankt een reactie.

      Groeten,
      Erik

      #10508
      Carla
      Deelnemer

        @ Erik, een interessante vraag, waarop je het antwoord schuldig moet blijven. Wel is het mogelijk om een huurverbod op te leggen én dit vast te leggen in een nieuwe Splitsingsakte, welke dan ook opnieuw moet worden ingeschreven in het Kadaster. Zodat iedere nieuwe koper zich hiervan kan vergewissen.
        Doorgaans hebben appartementseigenaren zo hun argumenten waarom ze een huurverbod wensen. Welke niet relevant zijn voor jou.
        Wanneer die argumenten niet relevant zijn voor jou , als eigenaar van een bedrijfspand zou je, de vergadering kunnen voorstellen om het bedrijfspand  van de nieuwe maatregel uit te sluiten. Ook dat kan, naar mijn denken, geregeld worden in de nieuwe Splitsingsakte.
        Wanneer je wens niet wordt gehonoreerd, kan je, zodra je kennis hebt van het definitieve besluit,  bezwaar aantekenen bij de rechter. De argumenten die worden aangevoerd om een huurverbod in te stellen, zouden  wel eens onredelijk en onbillijk zijn voor jou als eigenaar van een bedrijfspand.
        Let ook even op wat er in de huidige Splitsingsakte staat met betrekking tot de voorwaarden waar aan voldaan moet worden m.b.t. de besluitvorming de huidige Splitsingsakte te willen/kunnen wijzigen.
        Laat je desnoods goed voor lichten door een goede advocaat, bekend met het appartementsrecht.
        Succes, met vriendelijke groet, Carla

        • Deze reactie is gewijzigd 2 maanden, 3 weken geleden door .
        #10510
        Rene
        Deelnemer

          Ik verbaas me over het toenemend aantal VVE’s dat een wijziging van de AvS ziet als oplossing voor problemen.
          Zeker als er tegenstanders zijn, is het een kostbaar en lang traject, waar de uitkomst onzeker van is. In jou geval heb je m.i. een zeer legitiem bezwaar.
          Is dit initiatief  ontstaan vanuit de ALV, of is het bestuur op eigen houtje met een kanon op een mug aan het schieten? Ofwel is er een enkel geval van overlast met huurders wat ze denken met een algeheel verbod op te lossen…?
          Ik denk dat ik het antwoord al weet….
          Het HHR biedt voldoende mogelijkheden om overlast van bewoners aan te pakken. Daar zit geen onderscheid in tussen huurders of eigenaren.
           
           
           

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.