Verrotte kozijnen. Nalatigheid bewoner?

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #5482
  Richard
  Deelnemer

  Hoi. Onze VVE bestaat uit 3 leden. Ik woon er sinds een jaar en mijn onderburen zet net nieuw (een maand). De onderburen hebben van de week gemeld dat de kozijnen aan de achterzijde verrot zijn en vervangen moeten worden. De kozijnen van de onderburen zijn van hout en die van mij en de bovenburen van kunststof. Nu is het de vraag of de VVE hiervoor verantwoordelijk is (splitsingsakte zegt gevel incl kozijnen) of dat er sprake is van nalatigheid door de vorige en/of nieuwe bewoners vanwege het niet eerder melden.
  Het appartementencomplex is in 2011 volledig gerenoveerd en gesplitst. De vorige bewoners van het appartement onder mij hebben niet eerder gemeld dat de kozijnen geverfd/vervangen moeten worden. De nieuwe bewoners hebben niet eerder de verrotting opgemerkt bij de aankoop. Ik vraag mij nu af of hier sprake is van nalatigheid door de vorige bewoners, aangezien je als lid van de VVE ook een meldingsplicht hebt (lijkt mij). De nieuwe bewoner had het wellicht moeten opmerken bij de aankoop en de verkopers erop aan kunnen spreken. Anderzijds, de VVE heeft gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de gevels incl kozijnen.
  Kortom, wie kan ons hierbij adviseren?

  #5710
  William
  Deelnemer

  Goedemorgen,
  Ik zou niet weten waarom het nalatigheid van alleen die bewoner zou moeten zijn. De kozijnen horen bij de VvE, dus het is aan de VvE om periodieke inspecties uit te voeren naar de staat van het gebouw en de gedeelten.
  Je zou eerder zeggen dat het nu moeten vervangen van die kozijnen wegens weinig tot geen onderhoud, nalatigheid is van de VvE an sich 🙂 .

  #5713
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste Richard,
  Uit de situatie die je schetst blijkt maar weer hoe belangrijk een MJOP ( meerjaren onderhouds plan ) is. Niet alleen het plan natuurlijk maar ook zorgen dat de daarbij begrote kosten op de bankrekening worden gestort.
  Zoals je al laat zien is de VvE verantwoordelijk voor het onderhoud van de gevels incl. kozijnen.
  Er zal weinig anders opzitten dan de verrotte kozijnen te vervangen en die kosten gezamenlijk te dragen.
  Met vriendelijke groet,
  Carla.
   
   

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.