Verzakking erker tussen 1ste en 2de verdieping

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #5828
  Lieke123
  Deelnemer

  Beste mensen,

  Ik zit met de volgende vraag.

  Onze appartement bestaan uit 3 appartementen.

  Mijne zit helemaal onder. Boven nog 2 appartementen.

  nu is er verzakking van de erker geconstateerd tussen de 1ste en 2de verdieping. Ik vraag me af of de renovatie kosten binnen de vve valt of alleen voor de 1ste en 2de verdieping.

  Verder was de probleem met de erker al bekend bij de eigenaren  voordat ik mijn appartement kocht. De eigenaren deden dus niks. ( toen was er een slapende vve)

  Sinds kort is de vve actief. De renovatie kosten is behoorlijk hoog. Dat betekend dus dat we behoorlijk moet bijleggen aangezien onze potje nog heel mager is.

  ik vraag me dan af of ik dan ook evenredig moet bijleggen?

  graag jullie reactie.

  Lieke

   

   

   

  #5836
  William
  Deelnemer

  Goedemorgen Lieke,
  Of de kosten voor herstel van de erker voor de VvE zijn zul je moeten nalezen in de splitsingsakte. Dat is de enige leidraad in dit geval. In de splitsingsakte staat ook hoe de kosten over de eigenaars verdeeld moeten worden.
  Je plukt nu de vruchten van het kopen van een appartement in een slapende VvE. Persoonlijk zou ik wel 15 keer nadenken voordat ik zo iets zou doen. Als het gebrek echt bekend was bij de vorige eigenaren, zou je het eventueel op een verborgen gebrek kunnen gooien. Ik geef je echter weinig kans. De VvE (jullie) doen er verstandig aan het pand zo snel mogelijk te laten inspecteren en een onderhoudsplan op te (laten) stellen om de verwachte kosten in de komende jaren in kaart te brengen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.