voorzitter treedt plots af na misstand.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #6001
  @alex
  Deelnemer

   Beste. Na inzageverzoek beheerovereenkomst van de externe bestuurder, is niet zonder reden de ALV voorzitter dezelfde dag afgetreden tussen de 1e en de 2e ALV in. Zijn aftreden was zodoende niet geagendeerd. a.  Behoort het aftreden van de ALV voorzitter alsnog geagendeerd te worden op de najaarsagenda? b.  Kan een nieuwe (geagendeerde)voorzitter  benoemd worden ook als de afgetreden ex voorzitter niet geagendeerd is?

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 2 weken geleden door .
   #6003
   Rob
   Deelnemer

    Hebben we het hier over een voorzitter van de vergadering die tevens voorzitter van het bestuur is?
    Heel formeel gezien worden bestuursleden door de vergadering benoemd en ontslagen.
    Een rechter heeft echter bepaalt dat bestuursleden ook zelf ontslag kunnen nemen.
    Ik zie niet zo 1,2,3 waarom dat voor een voorzitter van de vergadering dan anders zou zijn,
    Zij blijven echter wel verantwoordelijk en aansprakelijk voor hun handelswijze over de gehele periode waarbinnen zij hun functie hebben uitgeoefend.
    Daarnaast vindt ik het eerlijk gezegd persoonlijk wel een vorm van onbehoorlijk bestuur om bij de eerste de beste tegenslag het bijltje er maar bij neer te gooien.
    Als een voorzitter van de vergadering zijn ontslag heeft ingediend zal er in de volgende vergadering inderdaad een nieuwe voorzitter van de vergadering benoemd moeten worden.
    Ik ben wel weer erg nieuwsgierig wat voor “schokkende” zaken er dan wel aan het licht zijn gekomen na het inzageverzoek van de beheerovereenkomst waardoor je als voorzitter direct zou aftreden!

    #6009
    @alex
    Deelnemer

     Beste Rob, hartelijk dank voor de snelle reactie. Dit is een VvE soap. Nee, er is geen sprake van een VvE bestuur maar een extern bestuurder. die beweert bij aanstelling de opdracht te hebben meegekregen voor optimale samenwerking met de ALV voorzitter. Hij stuurt alle e-mails en privézaken door aan de ALV voorzitter. Nog voor de overdracht van een appartementsrecht werd ik hierover al ‘aangevallen’ door medebewoners omdat de voorzitter dit van de bestuurder had vernomen en veel roddelt. Een voorstel van de aanname commissie om bestuurder T. voor te dragen als nieuwe VvE bestuurder, gevolgd met unanieme ALV instemming. Volgende ALV geagendeerd ‘voorstellen van de nwe bestuurder’, maar er heeft geen  ALV besluit benoeming van de nwe bestuurder plaatsgevonden. Een sjoemel bestuurder tot gevolg. Een echte, hij sjoemelt ook. N.B. deze niet benoemde bestuurder beheert inmiddels 9 jaar de VvE, te laat om te protesteren. Wordt vervolgd.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.