VVE opgericht en ondergebracht bij een VVE kantoor zonder mijn medeweten

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #2433
  riobel
  Deelnemer

   ik kocht mijn huis met een slapende VVE . het pand heeft 5 appartements- rechten. de eigenaar van de bovenste 3 delen/rechten (waaronder een zolder opslag). Een paar jaar later kreeg ik een aantal aanmaningen omdat ik geen service kosten had betaald. de brieven waren sowieso aan het verkeerde adres verstuurd, maar meer verbazend was dat ik opeens een andere VVE had en daarbij een beheer bureau waar ik nog nooit van gehoord had.

   kan er zomaar zonder mijn toestemming of zonder enige vorm van communicatie mijn VVE ondergebracht worden bij een beheer burea? en kan ik dit eventueel nog nietig verklaren. ik wil wel actieve VVE, maar niet dit verlengstuk van de boveneigenaar. wat kan ik hieraan doen? er is geen enkele vorm van partijdigheid op deze manier.

   grt

   #2434
   William
   Deelnemer

    Wellicht is de overige correspondentie naar een foutief (post)adres gegaan. Je doet er verstandig aan z.s.m. contact op te nemen met je mede-lid (eigenaar van de bovenste appartementen?).
    Verder vind ik het zeer onverstandig dat je een appartement hebt gekocht in een slapende VvE, en kennelijk zelf niks hebt ondernomen om deze te activeren. En heb je naar aanleiding van de aanmaningen van een paar jaar geleden contact opgenomen met de verzender?

    #2438
    Bob
    Deelnemer

     Hi Riobel,
     Vraag: Hoe weet je zo zeker dat de VvE niet actief was op het moment dat je het appartementsrecht kocht?
     Opmerking: ALS de VvE destijds inderdaad slapende was kan die niet tot leven worden gebracht zonder dat alle leden (ook jij) een uitnodiging hebben gekregen voor een eerste vergadering. Zo de VvE niet tot leven is gebracht zou ik niets betalen, en eerst een en ander goed uitzoeken.
     Dat geldt overigens ook voor het dak van de keuken en het rotte balkon. Lijkt me op het eerste gezicht bluf van de bovenbuur.
     Wat tot de gemeenschappelijke zaken hoort (en dus voor kosten van de VvE en niet van jou komt) vind je in akte van splitsing en het eventuele van kracht verklaarde MR. Goed nakijken en zo je die hebt zou ik onmiddellijk de rechtsbijstandverzekering inschakelen.
     Vriendelijke groet, Bob

     #2441
     riobel
     Deelnemer

      dank voor de reactie:
      in mijn koop overeenkomst en correspondentie van de oude eigenaar, staat een andere VVE en beheerder vermeld. ook dat het een slapende VVE betreft (2004)
      Qua dak. zie mijn andere reactie. in de splitsingsakte staat dat de uitbouw en onderhoud daarvan voor eigen rekening is.  echter het gaat mij te ver dat het balkon van de eerste etage, doordat het onderdeel is van mijn dak (constructie loopt in elkaar en wellicht idd is mijn dak niet doorgetrokken naar de muur) aangemerkt wordt als mijn dak en dus mijn probleem.
      moet ik nu een VVE advocaat inschakelen?  (voor beide zaken?)
       
      dank
       

      #2444
      William
      Deelnemer

       Ik begrijp de huidige situatie slecht. Is de VvE nog steeds slapende? Je hebt kennelijk, zoals ik eerder zei, dus zelf 12 jaar lang niks ondernomen om de VvE te activeren/op de hoogte te zijn/blijven van je eigen VvE?

       #2446
       Bob
       Deelnemer

        Hi Riobel,
        Ja, ik zou, gegeven de complexiteit, zeker mijn rechtsbijstandverzekering inschakelen. Aan beide kwesties zitten de nodige haken en ogen.
        Voor wat betreft de slapende VvE kan ik slechts herhalen dat er maar één manier is om die VvE tot leven te brengen. En dat kan niet zonder medeweten van alle eigenaars. Daarnaast ontstaan andere (?) VvE’s niet zomaar uit het niets. Jouw appartementsrecht gaat niet zomaar over naar een andere VvE, dat kan helemaal niet. Reden genoeg voor juridisch advies!
        Voor wat betreft balkon en dak het volgende. Als ik je nu goed begrijp is door jouw voorganger een uitbouw gerealiseerd zonder eigen (waterdicht) dak. De uitbouw is door de VvE toegestaan waarbij de kosten voor realisatie en onderhoud voor jouw rekening komen. Dat is op zich logisch. Jouw uitbouw heeft geen eigen (waterdicht) dak en daarmee lijkt me dat het inderdaad jouw eigen probleem zal blijken.
        Echter, het balkon is en blijft van de VvE en kan in mijn optiek en met de nu bekende feiten nooit jouw probleem worden. Het feit dat jouw uitbouw zodanig is dat het balkon als parasol en paraplu heeft gewerkt betekent niet zomaar dat met het realiseren van jouw uitbouw de eigendom van het balkon van gemeenschappelijk naar jouw eigendom is verschoven. Ook hier rest voldoende onduidelijkheid en is er mijns inziens alle reden om de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.
        Vriendelijke groet, Bob

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.