VvE website gesloten voor buitenstaanders, waar de privacyverklaring plaatsen?

 • Dit onderwerp bevat 10 reacties, 4 deelnemers, en is laatst ge眉pdatet op Geen antwoorden door .
11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #11245
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Wij willen als VvE lid worden van een wijkinitiatief. De andere deelnemers hebben geen toegang tot onze VvE website, ook niet tot de openingspagina. Onze privacy verklaring is dan niet bereikbaar voor de anderen.

  Heeft iemand daar een goede oplossing voor gevonden die makkelijk toegang geeft tot de (of een kopie) verklaring?

  #11249
  Rob
  Deelnemer

  Waarom zou de privacyverklaring bereikbaar zijn voor iemand die geen toegang heeft tot de website?
  Ik ben toch ook eigenlijk wel nieuwsgierig naar de inhoud van dat wijkiniatief en waarom je聽 daar als VvE lid van zou willen worden?
   

  #11250
  DikOz
  Deelnemer

  Als een externe partij ons bijvoorbeeld notulen met naam en toenaam van de deelnemers (=persoonsgegeven) toezendt, zouden zij onze authentieke privacy verklaring moeten kunnen inzien om te oordelen of wij die notulen rechtmatig ‘verwerken’ (= opslaan, inzage geven)聽 als verantwoordelijke.
  Omgedraaid, wij als VvE doen hetzelfde bij bouwtechnische opdrachten, controleer de verklaring van de opdrachtnemer.
  Op de 2-de vraag kom ik nog terug.

  #11251
  RonaldL
  Deelnemer

  Die externe partij zou eerst met de VvE een verwerkingsovereenkomst moeten sluiten. Immers die externe partij verhandeld privacy gegevens van anderen.

  #11290
  DikOz
  Deelnemer

  Nu er geen antwooden zijn op mijn hoofdvraag, iets over de off-topic opmerkingen.
  @聽 RonaldL聽 Al eerder is op dit forum is besproken of een VVE met bijvoorbeeld ieder bouwbedrijf of iedere ZZP’er een verwerkersovereenkomst moet afsluiten als de VVE/een externe partij persoonsgegevens verstrekt voor een opdracht/aan de vve. Het antwoord is volgens mij nee:
  Uit handleiding van van Min. v Justitie (pag. 33, 3.5.1)
  U verwerkt ten behoeve van de verwerkingsverantwoordelijke persoonsgegevens wanneer de verwerking van persoonsgegevens uw primaire opdracht is.

  en een voorbeeld daaruit [maar aangepast], originele voorbeeld staat op pag 33:

  Hoewel bij de [beoordeling van de waarde van de woning] weliswaar persoonsgegevens worden gebruikt en [de taxateur] opdrachtnemer is, bepaalt [de taxateur] zelf hoe zij de opdracht uitvoert en welke gegevens hij daar eventueel voor aanwendt (doel en middelen). [De taxateur] is daarmee zelf verwerkingsverantwoordelijke en niet verwerker.
  En uit AVG voor VvE’s van Rijssenbeek
  Wanneer de VvE een opdracht aan een organisatie geeft waarbij de werkzaamheden primair bestaan uit het verwerken van persoonsgegevens namens/ ten behoeve van de VvE, dan is deze opdrachtnemer in beginsel een verwerker in de zin van de AVG.
  Maar Rijssenbeek zegt alleen wanneer je wel verwerker bent en niet wanneer je geen verwerker bent.
  @ Rob Het betreft lid worden van een wijkinitiatief/verenigin welke gemeenschappelijke belangen (bijvoorbeeld infrastructuur, veiligheid, energie) van een aantal lid organisaties (ook VVE’s) behartigt in een wijk/buurt/gebied waar de leden gevestigd zijn.

  #11295
  Rob
  Deelnemer

  Heeft iemand daar een goede oplossing voor gevonden die makkelijk toegang geeft tot de (of een kopie) verklaring?

  Waarom is de openingspagina van jullie website niet gewoon voor iedereen toegankelijk?

  @ Rob Het betreft lid worden van een wijkinitiatief/verenigin welke gemeenschappelijke belangen (bijvoorbeeld infrastructuur, veiligheid, energie) van een aantal lid organisaties (ook VVE鈥檚) behartigt in een wijk/buurt/gebied waar de leden gevestigd zijn.

  Dat zegt me nog steeds niet zoveel, maar welke persoonsgegevens worden er dan gedeeld als je als organisatie (dus ALS VVE)聽 lid bent?
  De gegevens van de VvE zelf zijn geen persoonsgegeven.
   

  #11315
  DikOz
  Deelnemer

  De notulen met namen zijn nu even het eerste voorbeeld van persoonsgegevens vanuit het wijkinitiatief naar de VvE.
  Ik zal eens navragen waarom de inlogpagina niet open is voor aankondigingen, vermoedelijk delen alle VvE’s die pagina. Ik denk wel dat een open login kan,聽 maar dan met een eigen domeinnaam (met kosten).

  #11323
  Bob
  Deelnemer

  Reculer pour mieux sauter ?!
  D茅 vraag is 贸f de VvE wel het juiste vehikel is voor deelname (door/namens (primair) bewoners) in een wijkvereniging. Er zijn legio argumenten te geven waarom het antwoord nee moet zijn.
  Gegeven deze constatering kan men nog wel notulen verspreiden middels een bestuur(slid) van de VvE (waarom niet rechtstreeks aan belanghebbenden?) maar dan is er weinig bijzonders aan de hand in het kader van de AVG. Immers, het doel waarmee de notulen aan het bestuur(slid) (/de VvE) worden verstrekt is niet verwerking, maar slechts hulp/ondersteuning met als doel simpeler distributie.
  Vergelijk met eerder antwoord “nee” van Dik aan Ronald. 馃檪

  #11334
  DikOz
  Deelnemer

  Het gaar niet om een wijkvereniging. Het betreft een Platform dat gemeenschappelijke belangen behartigt van haar leden, die allen rechtspersonen moeten zijn. Naast tegenargumenten, is er 1 heel belangrijk argument v贸贸r deelname: De ALV wil het, de VVE kan en mag lid worden.
  Het behartigen van gemeenschappelijke belangen is geregeld zoals vele brancheverenigingen dat doen: ja, zij hebben eigen statuten, maar de leden, daar vaaak bedrijven, houden hun zelfstandigheid en bepalen zelf wat wel en niet via het platform gaat. Kan best wat spanningen opleveren, dat houd je wakker.

  #11335
  Bob
  Deelnemer

  1 heel belangrijk argument v贸贸r deelname: De ALV wil het

  Kan ik slechts over opmerken dat ik het vet geciteerde argument het beroerdste argument vind dat ik ooit heb gehoord! 馃槈
  De ALV, gewone of gekwalificeerde meerderheid, kan van alles willen, zoals bijvoorbeeld nieuwjaarsrecepties, BBQ’s, uitstapjes en bingoavonden om de saamhorigheid te vergroten, en nog v茅茅l meer zaken die, geld kostend of niet, absoluut niet tot de taken van een VvE horen.

  #11337
  DikOz
  Deelnemer

  Nee, je leest het verkeerd: als een OF constructie, maar het is een EN constructie, dus als voorbeeld:
  Als de ALV een bijvoorbeeld BBQ wil EN de VVE mag dat (past in de doelstelling) EN het kan (Bijvoorbeeld er is budget) DAN is dat een uitstekende reden. En met EN geldt dat voor het platform.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.