Wat als je niet gaat vergadering

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #4096
  Jet
  Deelnemer

   hoi Allemaal,

   vandaag weer vergadering gehad en weer hoop geschreeuw en gedoe. Voor ons is punt bereikt dat we niet meer naar vergaderingen gaan. Dit is ziek makend.

   Blijkbaar is zo dat als iedereen mee eens is dan mag alles maar. Op punt was zo erg dat we vroegen om meer informatie over beheer uitbesteden. dat voorzitter dreigde op te stappen omdat we vertouwen moesten hebben…

   we hebben wel wat dingen bereikt maar dat nemen ze ons niet in dank af waardoor vergaderen drama is en verder trekken we altijd aan kortste eind.

   Onze vraag is nu. Als we niet gaan worden er besluiten genomen. Stemmen maakt niet uit want wat ze willen komt er door of we er wel zijn of niet zijn.

   Kunnen we een nietig verklaring doen als we er niet zijn? En hoe werkt dat. Hoeveel tijd enzo. Kan niet echt vinden. Wij onthouden ons dus van verdere stemming.

   We weten echt dat we beter advocaat in kunnen schakelen maar we zijn wat moegestreden.

   Graag nog advies over of we tenietverklaring kunnen doen als we er niet zijn.

   en alsvast mijn dank voor jullie steun de afgelopen jaren!!!

    

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #4098
   William
   Deelnemer

    Hoi Jet,
    Nare verhalen weer zeg. Een ‘vernietigbaar’ besluit kun je binnen een maand na kennisneming aanhankelijk maken bij de (kanton)rechter. (Bestaat de kantonrechter nog?)
    Als je bij de vergadering bent geweest dus binnen een maand na de vergadering, als je er niet bij bent geweest binnen een maand na het ontvangen van de notulen.
    Een ‘nietig’ besluit is per definitie een besluit dat je in theorie kan negeren, je kunt doen alsof het nooit genomen is.

    #34933
    Jet
    Deelnemer

     Hoi William,
     Ja gister weer heel veel ellende geschreeuw en narigheid over ons heen gekregen bv omdat we opmerking maakte dat in hh stond dat begroeiing tot eerste woonlaag mocht. Das gewoon schokkend. Staat er zwart op wit in. Waarschijnlijk is dat hh ook nog door ze zelf opgemaakt. Eerste bewoners. Ff checken doen ze niet.
     Denk dat dat nog vervelendste is gelijk hebben en toch zo afgesnauwd worden.
     Als via notulen alleen ook kan dan is mooie oplossing. Hebben we toch wat controle mocht uit de hand lopen. Ongetwijfeld is wel precies wat ze willen en zullen ze blij zijn als we niet meer komen. Maar je moet ook aankunnen.
     en geloof over 3 maanden weer vergadering. Dan moeten we nog bijkomen.
     mag je alleen nietig besluiten voor de rechter laten komen of mag je ook zeggen nou is wel zo,n bende geworden we gooien alles voor de rechter zonder dat er een vergadering aan vooraf gegaan is?
     bedankt. Weer wat geleerd šŸ™‚
     Groetjes en fijne dag.

     #4100
     William
     Deelnemer

      Hoi Jet,
      Nou nee, zo werkt het rechtssysteem niet helemaal. Je zult met een gegrond en gericht bezwaar moeten komen.

      #4101
      Jet
      Deelnemer

       Hoi William,
        
       ja was al bang voor. Zou wel makkelijker maken. Als je kuntĀ zeggen nu is de grens bereikt voor alles en dat hele pakket op tafel gooien.
       Maar goed we zijn al heel blij als we via notulen eventueel kunnen ingrijpen.
       Groetjes Jet

       #4102
       William
       Deelnemer

        Dat ligt er aan, je geeft aan dat je bij de vergadering was? Dan gaat de 30-dagen termijn op die dag in.

        #4104
        Jet
        Deelnemer

         Klop maar op deze vergadering is niet iets gedaan wat niet mocht. Er zijnĀ geen besluiten genomen. Maar doordat we opkomen voor ons recht kun je niks meer zeggen. Constant aanvallen. Werd zelfs nagepraat. Er is besluit genomen vorige vergadering dat we hedra bakken bloempotten met een raster mochten van 1.50. Anderen mogen hekwerken en er zijn schuttingen gedoogd. Maar wij moeten ons daar aan houden. Dat hebben we ook gedaan. Maar maakte opmerking dat we eigenlijk volgens hh tot aan de woonlaag mochten. Oorspronkelijk is dit huis opgeleverd met een haag geplaatst door architect. Alle woningen hadden zelfdeĀ die zijn zo maar weggehaald door vorige bewoners. Dus maakte opmerking. En staat ook zwart op wit hh. Maar had beter niet kunnen doen. Maar is geen besluit verder meer over genomen. Wij vinden raar dat ze bij 1 gedogen en ander mag niet. Gedoog is voornamelijk bij boven bewoners en daar woont ook alle bestuursleden en ze nemen allemaal voor elkaar op. Gedoog gaat ook over naar nieuwe bewoners. Als we gaan rechten willen we voor alles rechten niet voor 1 hekje.
         werd overigens zelfs gezegd de balkonrailing was een meter dus wij mogen ook niet meer. Maar ze hebben wel schutting twee bij twee op balkon als daar wat van zeg dan is met de bouw geplaats en dan mag je het.
         Iemand heeft aan de railing van 1 meter hoog. Gewoon twee hekwerken vastgemaaktvoor privacy kwam niet met de bouw. Dat mag allemaal wel. Is gedoog. Is te hopen dat ie er niet overklapt. Gedogen mag ook allemaal zeggen ze. Dit zijn oude besluiten.
         werd zelfs afgesnauwd dat de hedra zijn bloempotten op wieltjes met een rastertje erin een meter van raam buren af moest staan en wie de achterkant knipte. 3 bloempotten tussen mij en buurvrouw en een bovenbuur bemoeit zich met de achterkant. Ā Zucht. Moet nog helemaal groeien.
          
         We kregen bericht dat ze een beheerder wilde en of we ff stemmen wilde dan kon snel in gaan. Zei toen mag niet 3 offertes van tevoren al aangegeven. Kregen we velletje papier op vergadering en stonden bedragen op van 5 beheerders. En voorkeur was 1. Zei zijn toch geen offertes. Wil wel wat meer weten als we stemmen. Toen werd er gedreigd dat we geen vertrouwen hadden en ze op zouden stappen. Nu hebben ze omdat ze te laat waren met indienen gestemd of er een beheerder komt (ja)maar nog niet welke voor mijn gevoel is een offerte een officieel papier van het buro met daarop alle gegevens. Ā Beheerder opzich goed want ze kunnen echt niet beheren. Maar ben wel verbaasd wat hun offerte noemen.
         Tis allemaal schreeuwen en verwijten maar geen daadwerkelijke besluiten.
         Er is heel veel gaande moet eigenlijk gewoon 1 zaak worden. Maar ja kijk hoe we behandeld worden. Stel als we doen…..
         denk gewoon ff wachten hoe ontwikkeld en komt goede kans dan toch of rechten of wegwezen hier.
         ben nu gewoon ziek van vergadering en heb echt tijd nodig om van bij te komen…
          

         #4105
         Jet
         Deelnemer

          Ps omdat verwijten zijn. Weet ik dus ook niet precies wat er wel of niet telt. Ga er vanuit dat alleen de stemming telt. De hoogte daar kunnen ze niks mee wamt dat staat in hh regelement. De woonlaag. Nee, aan dat ze eerst moeten stemmen om dat uit het hh te halen. Heb na vergadering wel screenshot gestuurd dat we wel degelijk tot de woonlaag mogen. En dat de oorsprongkelijke haag geplaatst door architect als erfafscheiding gewoon groeien mocht. Eigenlijk moet je dus nu de notulen hebben.
          Misschien zelfs wel beter als we er niet zijn. Kunnen we vanaf tijd dat notulen binnenkomt werk maken.
          o lees nu dat ik misschien niet duidelijk was. We waren nu wel op vergadering en kregen heel veel over ons heen. We willen niet meer maar vergaderingen. Daarom is fijn dat je in kan grijpen met notulen als je niet geweest bent.
          groetjes

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
         • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.