Wat kan ik hier nog meer aan doen?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #10789
  Anoniem
  Deelnemer

   Goedemorgen,

   In mijn topic van gister over de doorlooptijd van uitvoeringen binnen de VVE had ik al iets gemeld over een ontruiming. In het algemene deel van de berging is namelijk zeker een jaar lang het huiselijk afval gedumpt.

   In een aantal appartementen is verbouwd en de puinzakken zijn gewoon in de berging beland. Banken, lattenbodems van bedden, ranzige matrassen, noem maar op; alles belandde in de berging.

   Inmiddels is hiervoor sinds twee weken geleden een ontruiming uitgevoerd. Het was zo schoon dat ik er zelf bijna een matras had neergelegd om er te slapen.

   Helaas lijkt het er op dat er een aantal mensen zijn die nu denken dat het normaal is om hier de rotzooi te dumpen, want er wordt als het te erg is toch wel weer een ontruiming geregeld.

   Er hangen borden dat het tegen de regels is, het is aan iedereen gemeld en men zou er van op de hoogte moeten zijn. Ik kan zelf niet de hele dag in de berging gaan hangen om te kijken wie zijn/haar spul dumpt in de berging. Ophangen van camera’s heeft ook geen nut want de hele dag door camerabeelden gaan heb ik ook geen tijd voor (en is vast niet 100% legaal zonder enige aankondiging).

   Hebben jullie misschien nog tips of soortgelijke situaties meegemaakt en hoe hebben jullie die opgelost? Ik weet werkelijk niet meer hoe ik dit nu moet aanpakken en wat ik verder kan doen.

   Alvast dank!
   OnePlusOne

   #10790
   Rene
   Deelnemer

    Camera is een prima oplossing. Met een Dahua recorder zoek je ook binnen enkele minuten op wanneer iets gedumpt is. opnames waarbij geen activiteit is, kan die automatisch overslaan. Dan is het een koud kunstje om een aantal fragmenten te scannen wanneer de verandering op treed.
    Zodra je gevonden hebt van wie de rotzooi is, laat je het afvoeren en leg je de rekening bij de bewoner neer. Dat gaat als een lopend vuurtje meestal, dat ‘t geld gekost heeft…. En dan houdt ‘t wel snel op.

    #10792
    nico
    Deelnemer

     weet niet of plaatsing van camera’s zomaar is toegestaan. Bovendien zal er eerst goedkeuring vanuit de VvE moeten zijn om deze te plaatsen. En hoe gaat men (VvE) om met opgeslagen beelden? deze kunnen niet eindeloos bewaard worden.

     #10793
     Carla
     Deelnemer

      @ OnePLusOne, je spreekt o.a. over zakken met puin, vanwege verbouwingen. Eerder las ik dat jullie complex bestaat 24 appartementen. Ik zou haast zeggen, dan is dát afval toch redelijk snel te traceren waar het vandaan komt. Maar dit ter zijde. Met @Rene, denk ik ook dat wanneer je als bestuurder aan alle eigenaren laat weten dat zij zelf ( met elkaar, ook al ben je niet schuldig ) de rekening betalen van het steeds weer laten ontruimen, er toch op enig moment een lampje bij iedereen moet gaan branden.
      @ Nico heeft gelijk, je zal toestemming moeten vragen aan de VvE om een camera op te mogen hangen. ( kost ook geld! ) Verder zal je aan de regelgeving moeten voldoen m.b.t. het gebruik maken van een camera.
      Stel dat de vergadering akkoord gaat, dan ben je er nog niet. Neem vervolgens dan  een verbodsregel op in jullie huishoudelijk reglement incl. een boetebepaling.
      Wenst de VvE geen camera en blijven ze volharden in hun gedrag, ( incl. het hebben van maling aan de verwijderkosten ) dan wens ik je een lange adem. 😉
      Zie ook: https://www.m2beveiliging.nl/cameratoezicht-en-privacy-in-2019-wat-mag-nu-wel-en-niet/
      https://www.vverecht.nl/2012/01/camera-toezicht-in-hal-appartementencomplex/
      Met vriendelijke groet, Carla

      #10796
      Anoniem
      Deelnemer

       @Carla, je zou inderdaad zeggen dat die zakken gemakkelijk te traceren moeten zijn. Helaas is het zo dat er een drie- of viertal appartementen tegelijk aan het verbouwen waren; dit maakt het traceren al veel lastiger. Op dat moment kunnen ze namelijk alle vier alsnog de onschuld zelve spelen en net doen alsof ze nergens van weten.
       We hadden in de laatste vergadering eigenlijk een pot met geld die bedoeld was voor onderhoud aan de deuren van de berging. Er is in de vergadering besloten om het geld dat daarvoor bestemd was te gebruiken voor de opruiming van de berging.
       Een van de punten van het opruimen van de berging was het plaatsen van sloten op de deuren van de berging zodat men hier niet zomaar meer toegang toe zou hebben (en hopelijk het plaatsen van vuil tegen zou gaan).
       Dat het plaatsen van camera’s niet zomaar mag wist ik eigenlijk al, privacy wetgeving e.d. maakt dat allemaal natuurlijk nog wat lastiger ook. Dank voor de links, ik zal deze zeker doornemen!
       Mvg, OnePlusOne

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.