Woningbouwvereniging is tevens beheerder

 • Dit onderwerp bevat 9 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #2593
  Joan
  Deelnemer

  Onze VVE bestaat uit 3 deelcomplexen. Totaal 150 appartementen waar 75 in eigendom van particulieren en 75 in eigendom van de woningbouwvereniging. Ik heb de beheerder gevraagd om een MJOP per deelcomplex maar de beheerder wil dit niet geven.

  Als reden voert de beheerder op dat als eigenaren een MJOP zien per deelcomplex dat zij dan gaan zeuren dat er in een bepaald jaar aan het ene gebouw meer onderhoud gepleegd wordt dan aan het andere gebouw.

  Ik vind dit natuurlijk grote onzin. We zijn geen kleuters. Ik wil gewoon weten wat er de komende jaren in de planning staat voor mijn eigen gebouw. Als eigenaar van een appartement heb ik hier toch recht op?

   

  #2594
  Rob
  Deelnemer

  Hoi Joan, in je laatste alinea schrijf je precies hoe het is !

  Het is inderdaad heel verstandig dat je je verdiept in het onderhoud en de uitgaven die voor jouw complex gelden en je hebt het volste recht op inzage in de MJOP.

   

  #2595
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste Joan,
  Misschien kan je eerst even kijken of die 150 appartementen, bestaande uit drie gebouwen, zo begrijp ik……wel één VvE is. ( met één Modelreglement en Splitsingsakte )
  Zo ja, dan kan je niet spreken over ‘mijn eigen’ gebouw.
  Kijk anders ook even naar je Splitsingsakte. Daarin kan je wellicht zien of er regels zijn opgenomen om tot een afgewogen en redelijke verdeling van de kosten te komen voor de eigenaars.
  Normaliter zijn alle schulden en kosten voor alle eigenaars en soms zijn daar uitzonderingen op.
  Met vriendelijke groet,
  Carla.

  #2596
  Bob
  Deelnemer

  Hi Joan,
  Ook mij zou het niets verbazen wanneer blijkt dat er bij jou sprake is van één splitsing en dientengevolge één VvE.
  Dat is interessant om te weten, maar eigelijk met jouw vraag in gedachten niet heel erg relevant.
  Jij hebt als mede-eigenaar recht op inzage in alle stukken betreffende de VvE, en dan bedoel ik zeker een MJOP. Het kan niet zo zijn dat de groot-eigenaar (beheerder), een bestuur, of wie dan ook, jou die informatie kan/mag onthouden.
  Verder is het de vergadering die het MJOP vaststelt en niet de beheerder. Misschien maakt jullie groot-eigenaar/beheerder het plan wel, maar goedkeuring en vaststelling behoort door de vergadering (de leden en dus ook door jou) te gebeuren.
  Vriendelijke groet, Bob

  #2597
  Bob
  Deelnemer

  Eigenlijk i.p.v. eigelijk ? 😉

  #2598
  William
  Deelnemer

  Bedoelt Joan niet dat er slechts één MJOP is voor het hele complex, en niet drie voor de deelcomplexen/ondersplitsingen? En dat de grooteigenaar/beheerder er niet drie wil opstellen?

  #2599
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Nou @ Bob, noem het maar niet relevant! 😉
  Wanneer er sprake is van één splitsing dan is één MJOP m.i. voldoende. Vanzelfsprekend behoord deze de weg te gaan die je schetst in je bijdrage.
  Wanneer er sprake is van één splitsing en er komt een verzoek om per gebouw een MJOP op te maken, dan kan ik mij de reactie van de beheerder heel goed voorstellen.
  Met vriendelijke groet,
  Carla.
   
   
   

  #2600
  Bob
  Deelnemer

  @Carla,
  Het enige wat Joan vraagt is het volgende,ik citeer;
  Ik wil gewoon weten wat er de komende jaren in de planning staat voor mijn eigen gebouw. Als eigenaar van een appartement heb ik hier toch recht op?
  Daarmee is alles dat (veel) verder gaat dan inzage mijns inziens niet direct relevant, als Joan maar gewoon de inzage krijgt waar ze recht op heeft. En dat recht heeft ze, zoals je zelf ook heel goed weet, wel degelijk en zonder enige restrictie. Joan vraagt helemaal niets over kostenverdeling of iets dergelijks; ze wil gewoon weten wat er voor haar gepland is (dat schrijft ze tenminste in mijn beleving).
  Waar jij volgens mij op ingaat is de reden die de beheerder/grooteigenaar geeft voor zijn weigering en niet zo zeer op de vraag die Joan werkelijk stelt. 😉
  Vriendelijke groet, Bob

  #2602
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Interessant om te zien hoe een vraag, met wat summiere gegevens, wordt gelezen.
  @ Bob, de uitdrukking ‘ voor mijn eigen gebouw ‘, én de wens om dus meer dan één MJOP op te maken, brachten mij bij de onderliggende vraag…. ‘hoe zit het bij Joan met de splitsing.’
  Door daar eerst naar te kijken  kan , wellicht , het antwoord door haar zelf gevonden worden.
  Voor mij, maar we lezen haar verzoek verschillend, staat nog helemaal niet vast hoe of er in zijn algemeenheid wordt omgegaan met een MJOP. Aannemende dat deze er wel is.
  Misschien reageert Joan hier zelf nog en worden de verschillende gedachtenknopen nog ontrafeld. 😉
  Een vriendelijke groet,
  Carla
   
   
   

  #2604
  William
  Deelnemer

  Tot die tijd is er inderdaad niet veel zinnigs te zeggen denk ik :). Ik vermoed dat er wel een MJOP is, die ook inzichtelijk is, maar dat die betrekking heeft op het geheel en niet gesplitst is per gebouw(deel).

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.