zijn mijn buren en ik in overtreding?

Tags: 

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #3958
  gwen4253
  Deelnemer

   Goeie dag.  Mijn buren zijn uit huis gezet Door het onder verhuren van hun woning.   Zij hebben vandaag hun inboedel in het trappenhuis geplaatst en er een briefje bij gelegd voor noppes.   Is het nu strafbaar als mijn buren (die er nog wonen) en ik een aantal spullen daar weghalen voor eigen gebruik?

   Mvg Gwen

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 3 weken geleden door .
   #3961
   William
   Deelnemer

    Dit is geen VvE-aangelegenheid.

    #3962
    Bob
    Deelnemer

     Dit is zonder meer een VvE-aangelegenheid.
     Het is zonder enige twijfel niet toegestaan om zaken (laat staan een complete inboedel) te stallen in algemene ruimten, en al zeker niet in verkeersruimten die naar alle waarschijnlijkheid ook nog een vluchtroute vormen.
     Het bestuur van de VvE dient hier passende actie te ondernemen.
     Het komt me voor dat je, wanneer je helpt om het probleem op te lossen door een deel van de spullen al dan niet in overleg met andere buren tijdelijk of voor langere duur bij jezelf thuis op te slaan, je een goede buur hebt getoond.
     😉
     Vriendelijke groet, Bob.

     #3963
     gwen4253
     Deelnemer

      Bedankt voor je reactie Bob.
      Er stond echter wel een briefje bij dat noppes het komt ophalen. Een bedrijf die dit gratis doet maar ben ik dan alsnog niet in overtreding.
       

      #3964
      Carla
      Deelnemer

       Beste gwen 4253,
       Ja, je dient, onder alle omstandigheden, met je handen van andermans eigendommen af te blijven.
       Je mag je uitsluitend iets toe eigenen met toestemming van de eigenaar, die overigens  in overtreding is door zijn/haar spullen te stallen in de algemene ruimte.
       Met vriendelijke groet,
       Carla.

       #3965
       gwen4253
       Deelnemer

        Bedankt voor je reactie Carla.
        Op het moment dat de desbetreffende persoon afstand doet van zijn/haar spullen is het toch niet meer de eigenaar?

        #3966
        Bob
        Deelnemer

         Hi Gwen,
         Begrijp nu dat “Noppes” een bedrijf is. De buren hebben de eigendom daarmee overgedragen aan Noppes. En ik maar denken dat ze bedoelden dat je alles voor noppes mocht wegnemen.
         Noppes haalt het waarschijnlijk “gratis” om er vervolgens in een winkelconcept aan te verdienen, en zo de haalkosten terug te verdienen.
         Wat mij betreft moet je dus gewoon van de spullen afblijven.
         Vriendelijke groet, Bob.

         #3967
         Bob
         Deelnemer

          Er staan nu dus even spullen van Noppes in de verkeersruimte.

          #3968
          Carla
          Deelnemer

           Uit hetgeen je naar voren brengt trek ik de conclusie dat degene die zijn/haar spullen heeft klaar gezet in de algemene ruimte, een afspraak heeft gemaakt met een bedrijf die het aldaar, gratis op komt halen.
           Zolang de spullen daar staan ( wat niet is toegestaan, maar dat is inmiddels wel duidelijk ) is het eigendom van degene die het daar heeft geplaatst.
           Denk je er iets van te kunnen gebruiken, vraag het dan aan de eigenaar.
           Met vriendelijke groet,
           Carla.

           #3969
           Carla
           Deelnemer

            @ Bob, naar mijn idee staan er nu geen spullen van ‘Noppes’ in de algemene ruimte. Degene die het daar heeft geplaatst, kan alsnog gesommeerd worden die ruimte te ontruimen. De spullen dus of terug te plaatsen in de woning of ze te transporteren naar de openbare weg.
            Degene die de spullen aldaar heeft geplaatst is verantwoordelijk. ‘Noppes’, valt tot nu toe, nergens op aan te spreken.
            Met vriendelijke groet,
            Carla.

            #3970
            Bob
            Deelnemer

             @Carla, wie geplaatst heeft is duidelijk, maar de juridische eigendom zeker niet. De vertrokken buren hebben een afspraak gemaakt met Noppes, en die afspraak kennen we niet.
             Je kunt natuurlijk proberen om de reeds vertrokken buren aan te spreken, maar dan is het wel nodig dat je ze kunt bereiken. Je kunt wel vinden dat “ze” zijn aan te spreken, maar daarmee heb je nog niets opgelost. 😉

             #3977
             Matthijs_ZH
             Deelnemer

              1) Buren het huis uitgezet wegens onderverhuren…
              Ik denk dat William ervan uitging dat het hier een huurwoning betreft, vermoedelijk in een corporatie. Zelf vermoed ik dat ook.
              Immers, binnen een VvE gebeurt dat (bij mijn weten) niet zo makkelijk. Daar zit een hele procedure aan vast en uiteindelijk zal de algemene vergadering het ontruimingsbesluit moeten bekrachtigen (daar ligt in elk geval de mogelijkheid van beroep).
              Kan Gwen misschien aangeven of het wel degelijk om een appartementseigenaar gaat? Of bedoelde zij misschien dat het de onderhuurders zijn die moesten vertrekken?
              2) Ik ben het met Bob eens dat het bestuur hier in actie moet komen. En als er obstructie van een vluchtweg (brand!) is, is er zelfs haast bij. Naar mijn idee moet het bestuur aan de eigenaar aan wie het gebruiksrecht is ontzegd, een sommatie doen uitgaan om alle obstakels binnen korte termijn te (laten) verwijderen, bij gebreke waarvan het bestuur de boel kan laten ophalen of dumpen bij het afvaldepot van de gemeente.
              Gaat het om kostbare inboedel, dan zou in de sommatie kunnen worden bepaald dat bij niet nakoming het bestuur de inboedel laat opslaan in een depot, op kosten van de eigenaar. Is de eigenaar onbereikbaar (of houdt hij zich onbereikbaar) dat lijkt mij deze voorzorg overbodig en kan de hele boel meteen naar de stort.
               

              #3978
              Rob
              Deelnemer

               … Naar mijn idee moet het bestuur aan de eigenaar aan wie het gebruiksrecht is ontzegd, een sommatie doen uitgaan om alle obstakels binnen korte termijn te (laten) verwijderen, bij gebreke waarvan het bestuur de boel kan laten ophalen of dumpen bij het afvaldepot van de gemeente.
               Gaat het om kostbare inboedel, dan zou in de sommatie kunnen worden bepaald dat bij niet nakoming het bestuur de inboedel laat opslaan in een depot, op kosten van de eigenaar. Is de eigenaar onbereikbaar (of houdt hij zich onbereikbaar) dat lijkt mij deze voorzorg overbodig en kan de hele boel meteen naar de stort.
               Nu ben ik toch wel weer nieuwsgierig waaruit blijkt dat een bestuur op die wijze kan/mag optreden.
               In de (model)reglementen is vastgelegd wat er dient te gebeuren bij overtredingen van het MR of HHR, en daar lees ik niet het bovenstaande !

               #3979
               William
               Deelnemer

                Ik ging helemaal nergens van uit 🙂 . Ik reageerde puur op de vraag van Gwen:
                ‘Is het nu strafbaar als mijn buren (die er nog wonen) en ik een aantal spullen daar weghalen voor eigen gebruik?’
                Tot zo ver heb ik geen VvE-gerelateerde vragen gezien. Afgezien van het feit dat een forum is voor VvE’s, heb ik Gwen ook helemaal niet zien zeggen dat het überhaupt om een VvE gaat.

                #3980
                Matthijs_ZH
                Deelnemer

                 @ Rob: Ik denk bijvoorbeeld aan art. 25 (bij ons; aangepast modelreglement 1973) echter dit is een omslachtige procedure, met eerst een waarschuwing, die minstens een maand duurt. Echter, als het om de eigenaar van een VvE gaat, zal die procedure inmiddels voltooid zijn (anders geen ontzegging).
                 De reeds vertrokken ex-eigenaar is dan naar mijn mening geen lid meer van de VvE en kan dus geen aanspraak meer maken op ledenrechten.

                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.