Reageer op: Toekomst van vergaderen in de VVE !?

#11785
Carla
Deelnemer

‘ Moeten we dit als VvE eigenlijk wel willen?’ Ik zou willen zeggen…laten we dát eerst eens inventariseren.
‘ Zien we alleen ‘het gemak’ of zitten er ook nadelen aan?’ Vooral voor een wat grotere VvE, vind ik het een nadeel. In een grote VvE zijn de een of twee jaarlijkse ontmoetingen, niet als uitje, toch ook belangrijk. Uitsluitend je betrokkenheid tonen via de digitale weg wordt dan wel erg kil.
Het idee om je stem al voorafgaand aan de vergadering uit te kunnen brengen, vind ik een onzalig plan. Want tijdens een discussie , gaande de vergadering, zou je wel eens heel anders over het ingebrachte idee kunnen gaan denken.
Verder ben ik van mening dat het digitale vergaderen nog heel wat voeten in de aarde zal hebben, mocht dit in permanente wetgeving worden verankerd. Neem alleen al de gedachte dat je keurig bent ingelogd, en de techniek laat je in de steek op het moment dat je wilt stemmen. 😉
Ik denk in deze ook aan de VvE’s, en daar getuigen sommige bijdragen op dit forum van, die een niet zo sterk gekwalificeerd bestuur hebben? Nog even los van een wel of niet deskundige beheerder? De informatie naar de leden zal meer moeten behelzen dan alleen een agenda, om maar wat te noemen.
Nee, voorlopig ben ik tegen. De toekomst zal het uitwijzen.
Twinq en zie ook: https://www.nederlandvve.nl/online-vve-vergadering/, zie ik als een proeftuin in dit Corona tijdperk.
Wel een beetje lastig nu….wanneer je eerst een akkoord van de vergadering  moet hebben, als bestuur, om de benodigde software aan te mogen schaffen. 😉