Reageer op: Kan dit zomaar??

#38092
Rene
Deelnemer

  punt 1. Meerdere offertes is vaak wenselijk, maar in een VVE niet wettelijk verplicht. Het ligt dus aan de afspraken die er gemaakt zijn binnen de VVE.

  punt 2. Inderdaad zeer ongewoon om zonder enige grondslag grote bedragen te gaan inleggen. Maar het is de ALV die bepaald wat de servicekosten moeten zijn/worden. Niet ‘t bestuur. Ik maak uit je verhaal op dat het bestuur te veel zijn eigen zin door drukt i.p.v. in opdracht van de ALV(de leden) te besturen. Overigens ook raar om een betalingsregeling met zo’n korte looptijd voor te stellen. Als je dat aanpast naar 5j met 4% rente dan zit je op 160 euro p/m. En bij 10j zakt dat onder de 100 euro. Dat is een stuk beter te behappen dan 650 euro. Tel daar de hudige energieprijzen erbij op en je weet als VVE dat je mensen in de problemen gaat helpen.

  Je verteld dat er een meerderheid voor was. Maar was dit een gewone meerderheid of volgens quorum (vaak 2/3e)?
  En zelfde vraag voor de opkomst. Ik krijg er jeuk en rillingen van om zo’n grote uitgave zonder voldoende reserve er online doorheen te drukken. Ik zou daar zelf als bestuurslid niet eens aan willen meewerken.

  Punt 3. klinkt ook weer een bestuur dat z’n boekje te buiten probeert te gaan, maar ook een ALV (de leden) die over zich heen laten lopen. Als er niet ingegaan wordt op alle terechte vragen moet je eigenlijk in alle gevallen met z’n allen tegen stemmen.

  Nu het “besluit” genomen is, is eigenlijk de gang naar de rechter de enige oplossing. De vraag is of het besluit wel geldig is. Het rammelt aan alle kanten, maar je moet wel met bewijzen komen. Het enige goede antwoord is, zoek geen rechtsadvies/bijstand op een forum, maar ga naar je rechtsbijstandsverzekering of juridisch loket.

  Ga ook opzoek naar medestanders. Hoe groot is de VVE en hoeveel mensen kunnen dit niet betalen?
  Als je een meerderheid kan vinden, dan kan het onderwerp opnieuw ter discussie stellen of desnoods ook het bestuurs ontslaan en een nieuw bestuur gaan kiezen. Zij werken voor jou, niet andersom! Maar dan moeten er wel mensen zijn die ‘t willen gaan doen.

  En er zijn nog veel meer vragen die ik kort hou:
  Is er geen meerjaren onderhoudsplan MJOP? Stond dit punt er dan niet in?
  Wat was/is de technische staat van de huidige hekken. Is het aan vervanging toe? Of wil met vooral voor de “mooi” de boel opknappen? In het laatste geval zeg ik, eerst sparen, dan uitgeven.
  Wat betaalde je tot nu aan servicekosten voor deze verhoging/extra bijdrage? En hoe lang al?
  is er een reservefonds en hoeveel heeft daarin gezeten de afgelopen jaren?