Reageer op: Rente / rendement reserve VVE

#40660
Harry Tresoor
Deelnemer

  Dank Ronald.
  In artikel 126 lees ik (1.2a) “het bedrag dat de ALV besluit” **ÓF** (1.2b) “0,5% van de herbouwwaarde”. Als er genoeg geld in reserve is voor de volgende grote schilderbeurt, kan de bijdrage in theorie (dus) naar €0,00.

  In artikel 122 (3) is trouwens sprake van de “omvang van het reservefonds” en niet van de “bijdragen aan het reservefonds”. Een onnodig grote reservepot nodigt alleen maar uit tot beleggen en speculeren en dan haal je je nog meer problemen op de hals en evt. een faillisement.

  Een MJOP is wettelijk verplicht, maar daarin staat ook veel onzin. Buitenschilderwerk gebeurt normaal om de 6 á 8 jaar. Als er maandelijks een glazenwasser langs komt, kan dat naar 10 á 12 jaar. Een eenvoudige spreadsheet geeft je alle getallen.

  Als je onverhoopt door het (wettelijk) minimum zakt, heb je daarna 3 jaar de tijd om dat via (extra) bijdragen aan te vullen.

  In artikel 126 (1.3) staat ook dat een aparte reserve-rekening niet verplicht is, als de ALV dat besluit. In onze VVE van 3 eigenaren doen we dat dus niet. De ALV is altijd het hoogste orgaan. Deze wet is bedoeld om speculanten en huisjesmelkers tot de orde te roepen, niet voor fatsoenlijke mensen.