Reageer op: ALV te laat gepland

#845
Bob
Deelnemer

  Beste Henmar,
  Zelf zit ik volledig op de lijn van Carla en Rob.
  Het feit dat Henmar staat voor 5 stemmen verandert n.m.m. niets. Een volmacht is een volmacht, of die nu 1 of 5 stemmen telt. Vergelijk met onze VvE; de groot-eigenaar werkt standaard met een volmacht terwijl zij 64% van de stemmen heeft.
  Verder merk ik op dat het overtuigen van de andere leden niet alleen maar ter vergadering kan. Vooraf een stuk schrijven en inbrengen is ook een oplossing (die ik zelf vaak gebruik). Dat verbetert in mijn overtuiging de kwaliteit en zorgvuldigheid van de besluitvorming ook nog eens. Iedereen kan zo meelezen, meedenken en ook (al voor de vergadering) argumenten en meningen uitwisselen/ventileren. Dan komt niet “alles” pas ter vergadering “als een konijn uit de hoge hoed”, en hoeft er niet onder (grote) tijdsdruk en geforceerd te worden besloten.
  Ik ben het volledig eens met de visie van Rob v.w.b. artikel 37 lid 5. Voor alle duidelijkheid merk ik daarover nog op dat men (de wel aanwezige leden) in de eerste vergadering over die onderwerpen had kunnen/moeten beslissen, zelfs buiten Henmar om! Alleen zaken die buiten het genoemde artikel vallen worden doorgeschoven naar een tweede vergadering.
  MVG, Bob.