SKW certificaat ook voor kleine VvE-beheerders

Het SKW-certificaat is nu ook geschikt voor de kleinere VvE-beheerders, dat meldt Stichting SKW-certificatie vandaag in een persbericht. Het College van Deskundigen van SKW heeft in december vorig gekeken naar de vereisten van certificering en daarbij vastgesteld dat de positie van kleinere kantoren moest worden versterkt.

SKW certificaat voor kleinere VvE-beheerders

Onder kleine beheerkantoren verstaat SKW beheerders die minder dan 25 VvE’s onder beheer hebben. Om certificering in de toekomst ook voor hen ook mogelijk te maken, is naast de bestaande driedeling van omvang van beheerkantoren, ook een categorie toegevoegd voor deze kleine VvE-beheerders. Welke categorieën er waren en welke er nu zijn wordt uit het persbericht niet geheel duidelijk. Ook is niet duidelijk welke beoordelingscriteria voor deze nieuwe groep beheerders geldt: de meest recent door SKW gepubliceerde beoordelingsrichtlijn dateert van 28 november 2014. Zodra er meer bekend is, wordt u daarover geïnformeerd.

 

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 11 februari 2015.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “SKW certificaat ook voor kleine VvE-beheerders

  1. Rob schreef:

    Gezien de reacties in de discussie op https://www.nederlandvve.nl/article/persoonscertificering-borgt-kwaliteit-vve-beheerder/ over het SKW certificaat vraag ik me eigenlijk af wat de meerwaarde is van het SKW certificaat.
    Ik hoop echt dat strikte naleving van de regelgeving toch snel één van de beoordelingscriteria wordt.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.