Alfatrion

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Alfatrion
  Deelnemer

  Als dit van het reservefonds betaald moet worden, dan gaat het af van de inleg in het reservefonds, maar staat het ook in het MJOP. Als dit niet daar van betaald, dan staat dit elders. Als je geen MJOP hebt, dan bepaald dit of het reeds bij de inleg van 0,5% van de herbouwwaarde zit. Als dat het geval is dan zijn de lasten lager, dan als dat niet het geval is. Wij hebben geen MJOP.

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 3 maanden geleden door .
  In reactie op: Kascommissie bij een VVE met 3 leden #13385
  Alfatrion
  Deelnemer

  Het pragmatische om te doen is om gebruik te maken van artikel 3:303 BW. Dit artikel bepaalt dat niemand een rechtsvordering toe komt indien zij daar onvoldoende belang hebben. Als het gaat om de kascommissie, dan kun je besluiten om met alle leden de controle uit te voeren. Wanneer iedereen het eens is, dan hebben de leden onvoldoende belang. Wanneer er onenigheid is, dan kun je een accountant de rekening laten controleren. De kosten daarvoor moet je weer op de balans opnemen. Ik zou ook aan dwarsliggende leden te kennen geven wat de kosten hiervan voor de verenging en vooral hen zijn.

  In reactie op: Wijziging posten reserveringen in boekhouding/ MJOP #35168
  Alfatrion
  Deelnemer

  Nee, de vergadering kan geen bindende instructies gegeven aan het bestuur. Het bestuur kan dus de begroting opstellen zoals zij wenst, mits ze rekening houdt met de wettelijke eisen die hieraan gesteld wordt. Bepaalde posten moeten niet bij elkaar opgesteld worden en anderen wel. Het enige wat de vergadering kan doen is het bestuur naar huis sturen en een nieuw bestuur aanstellen.
  Is de alv de hoogste macht in de vereniging?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)