Bestuurder uitschrijven KvK

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #4816
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Situatie: klein VvE, 3 appartementen, heeft zich een aantal jaren geleden in laten schrijven bij de KvK en onze relatie is bestuurder.

  Er lopen wat gezamenlijke verzekeringen. Eén bewoner is wat zonderling, een andere een huisjesmelker en onze relatie regelt wat met de verzekeringen. Verder geen vergaderingen, geen reserveringen en niemand bemoeit zich ergens mee.

  Nu heeft onze relatie haar pand (eindelijk) verkocht, maar dreigt ook op niet al te lange termijn te overlijden. Het is ook nog eens een bekende, dus allemaal drama en we helpen waar kan.

  Ik heb geadviseerd, om ook verder geen risico meer te lopen, om je als bestuurder uit te laten schrijven bij de KvK. Normaal organiseer je dat in overleg, maar zoals aangegeven…. niemand reageert ergens op.

  Weet iemand of je je als bestuurder zo maar uit kunt laten schrijven of wellicht de hele inschrijving maar door te halen om er vanaf te zijn?

  #4821
  Joost H.
  Deelnemer

  Hoi Berend,
  Een lastige situatie voor je relatie. Het bestuur van een VvE mag altijd ontslag nemen, daarvoor is geen overleg vereist. Wel netjes natuurlijk, om het vooraf te melden, maar dat is blijkbaar gebeurd? Als het bestuur ontslag heeft genomen, dan kan de bestuurder zich ook uitschrijven bij de KvK: dat moet wel, want het handelsregister moet in overeenstemming worden gebracht met de werkelijkheid. En de werkelijkheid is dat de bestuurder ontslag heeft genomen.
  Succes!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.