Bestuurder uitschrijven KvK

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #4816
  Berend
  Deelnemer

   Situatie: klein VvE, 3 appartementen, heeft zich een aantal jaren geleden in laten schrijven bij de KvK en onze relatie is bestuurder.

   Er lopen wat gezamenlijke verzekeringen. Eén bewoner is wat zonderling, een andere een huisjesmelker en onze relatie regelt wat met de verzekeringen. Verder geen vergaderingen, geen reserveringen en niemand bemoeit zich ergens mee.

   Nu heeft onze relatie haar pand (eindelijk) verkocht, maar dreigt ook op niet al te lange termijn te overlijden. Het is ook nog eens een bekende, dus allemaal drama en we helpen waar kan.

   Ik heb geadviseerd, om ook verder geen risico meer te lopen, om je als bestuurder uit te laten schrijven bij de KvK. Normaal organiseer je dat in overleg, maar zoals aangegeven…. niemand reageert ergens op.

   Weet iemand of je je als bestuurder zo maar uit kunt laten schrijven of wellicht de hele inschrijving maar door te halen om er vanaf te zijn?

   #4821
   Joost H.
   Deelnemer

    Hoi Berend,
    Een lastige situatie voor je relatie. Het bestuur van een VvE mag altijd ontslag nemen, daarvoor is geen overleg vereist. Wel netjes natuurlijk, om het vooraf te melden, maar dat is blijkbaar gebeurd? Als het bestuur ontslag heeft genomen, dan kan de bestuurder zich ook uitschrijven bij de KvK: dat moet wel, want het handelsregister moet in overeenstemming worden gebracht met de werkelijkheid. En de werkelijkheid is dat de bestuurder ontslag heeft genomen.
    Succes!

    #38854
    Mary
    Deelnemer

     Is er ook iemand die mij kan vertellen, dat wanneer bij de ALV een bestuurder aftredend is en niet terug wil keren, wie en uiterlijk wanneer die persoon dan uit moet worden geschreven? Heeft het consequenties als dat niet is gebeurd en iemand mogelijk nog jarenlang als bestuurslid geregistreerd staat?Weet u het zeker hoe het zit, dan hoop ik op een reactie!

     #38856
     Rob
     Deelnemer

      Op het moment dat een bestuurder is afgetreden dient deze uitgeschreven te worden uit de Kvk.
      Dat kan de bestuurder die afscheid neemt, of door de overige bestuursleden gedaan worden.

      De gevolgen van een onjuiste inschrijving in de Kvk kan je lezen in dit artikel van Rijssenbeek Advocaten.

      #38863
      Mary
      Deelnemer

       Dank je wel Rob. Bij de KVK vond ik ook eindelijk wat informatie. Ons bestuur van de Vereniging heeft nog al de neiging eigen regels toe te passen en dat begint zee hinderlijke vormen aan te nemen. Ons park is bezig met een pilot permanente bewoning en probeert nu de handtekeningen te krijgen van de leden van de VVE om i.v.m. verplaatsingen van 2 eigenaren 84 duizend Euro los te krijgen van de leden van de VVE (37 eigenaren in totaal) Het is een vrijwillige bijdrage, maar door de stellen dat wanneer we niet tekenen voor de gehele begroting, dus inclusief die 84 duizend Euro dat dan de pilot niet doorgaat (dus angst aanjagen) zou de pilot niet door kunnen gaan.
       Bestuur zegt tevens dat wanneer 80% wel akkoord gata, de rest mee moet betalen, maar dit heeft niets te maken met onderhoud van ons terrein. We hebben allemaal 100m2 zakelijk appartementsrecht en zijn ook voor 1/37ste deel eigenaar in het geheel, de huizen zijn eigendom (en staan dus op die 100m2)

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.