Vergadering

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 111)
 • Auteur
  Berichten
 • #976
  Jet
  Deelnemer

   geachte,

   Wij wonen nog niet zo lang kn dit appartement maar merken dat er in de loop der jaren veel dingen gedaan zijn die niet mogen. Ook worden er voor die dingen geld uit de servicepot gehaald. Wij hebben bestuur erop gewezen
   Dat wat er gebeurd is niet mag. Dat er regels zijn en dat die gevolgd moeten worden. Eerst werd er niet geluisterd maar nu twee jaar later blijken we toch door te dringen. Nu is er een vergadering uitgeroepen door bestuur. Om alles wat niet mag met terugwerkende kracht
   Toe te staan. Dat zijn veel dingen. Ik vind raar dat bestuur agendapunten neer zet van dingen die eigenlijk niet mogen van splitsingsakte of modelregelement.
   Om daar achteraf nog toestemming voor te vragen. Wat hebben regels dan nog voor zin. Heb ik zoiets van ik plaats dakkapel wil onderhoudskosten uit service pot en vraag achteraf wel of mag. Omdat het om veel punten gaat heeft het merendeel baat bij toestemmen ook sommige bestuursleden..
   heeft een vergadering als deze zo wie zo wel zin.
   Onnodige stress.

   #977
   Bob
   Deelnemer

    Beste Jet,
    Uit het verhaal is me duidelijk dat er in het verleden heel veel zaken tegen de regels in zijn gerealiseerd en dat de kosten van het onderhoud aan die zaken drukken op de VvE (alle leden). Kennelijk heeft elk lid wel iets aan dit onrecht verdiend en dus ook een duidelijk belang om de misstanden die door anderen zijn ontstaan, naast de eigen zaken, ook goed te keuren. De linkerhand wast de rechter.
    Dat is in elk geval de conclusie die ik uit de vraag haal.
    Hier zitten ontzettend veel haken en ogen aan. Te veel om “eventjes” een kort en helder (sluitend) antwoord op te geven. Eén vraag is of er in het verleden conform de regelen der kunst is besloten tot de huidige misstand. Zelfs een nietg besluit kan (net als bij een vernietigbaar besluit wanneer vernietiging niet binnen de termijn wordt verzocht) eenvoudig grote juridische problemen geven waarvan het wel eens ontzettend moeilijk kan blijken de gevolgen terug te draaien of te beperken. Voor meer hulp zijn veel meer gegevens nodig.
    In het algemeen ben ik overtuigd van het belang van de komende vergadering. Altijd doen en altijd naar toe gaan (eventueel met hulp van de mogelijk afgesloten eigen rechtsbijstandverzekering). In de aanstaande vergadering worden namelijk besluiten genomen die mogelijk (waarschijnlijk) nietig en/of vernietigbaar zullen blijken. Daar kun je wat mee!
    Mee doen en de stem laten gelden, en TIJDIG aan de juridische noodrem trekken.
    Voorkomen is nog altijd beter dan genezen en zachte heelmeesters maken in dit soort situaties stinkende wonden.
    Veel succes en sterkte,
    Bob

    #978
    Jet
    Deelnemer

     Hoi Bob,
     Dank voor je reactie, we zijn helaas te laat lid geworden rechtsbijstand. Dit is al lang bezig. We proberen wel. Maar valt me eigenlijk gewoon zo vies tegen dat de wet duidelijk is. Dat er duidelijke regels zijn. En dat men daar gewoon aan voorbij gaat. Dat je ondanks de wet blijkbaar rechtshulp moet inschakelen.
     Waarom kan niet zo te zijn. Kijk hier staat het. Leef erna. Nu weer wachten tot vergadering geweest is waarop duidelijk door punten staat dat verleden fout was en dat ze dat willen herstellen met toestemming van alle leden om legaal door te gaan fout te zijn. En dat nog gaat lukken ook. Inderdaad hebben heel veel mensen baat bij dit. Uiteraard niet iedereen. Wij zijn dus die mensen die keuring inleggen en zien hoe gaat naar dingen waar niet heen mag. Dat ze dat ook weten maar gewoon doorgaan. We gaan zeker naar vergadering. Onze tegen stem krijgen ze. Maar hoort niet. Dit is een nutteloze vergadering met nietige punten.
     Het verziekt je wonen.
     Groetje Jet

     #980
     Jet
     Deelnemer

      Eingelijk zou er meldpunt moeten zijn. Niet naar de rechter want dat is grote stap. Kost geld. On spaargeld terwijl wij regels volgen. Eigenlijk zou er iemand moeten zijn de 1 stap boven VVE staat. Die je kunt laten zien laten lezen en die moet kunnen zeggen dit is fout
      Op orde maken. Lagere drempel. Desnoods mee naar vergadering. En die direct kosten bij hun kan verhalen.
      Want wij kunnen nog zoveel uitzoeken en ze aantonen.
      Je kunt er niks mee. Je bent alleen lastig.

      #981
      Bob
      Deelnemer

       Beste Jet,
       De frustratie en het gevoel van machteloosheid kan ik me goed voorstellen.
       Het is triest wanneer het zo loopt. Wanneer eigenaren in een VvE niet (durven of willen) optreden kan enig bestuur helaas met heel veel zaken “wegkomen”.
       Boven de VvE staat de rechtbank, en iets anders is er niet wanneer de regels met voeten worden getreden. Ik begrijp dat je de gang naar de rechter een hele stap vindt. De kosten vallen voor een verzoekschriftprocedure heel erg mee, en het is ook nog eens mogelijk om de “tegenpartij” te laten veroordelen tot het dragen van jouw kosten. Maar daarvoor moet je wel “winnen”. Als je niet goed weet hoe de zaken aan te pakken raad ik je aan om hulp te zoeken, bijvoorbeeld bij het juridisch loket o.i.d.
       Wanneer jouw (jullie) woonplezier toch al compleet vergald is maakt dat de gang naar de rechter alleen maar makkelijker. Harmonie is binnen enige VvE een hoog goed, maar er zijn grenzen.
       In verband met mogelijke nieuwe conflicten in de toekomst geef ik je toch in overweging alsnog een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, tenzij het inkomen zo laag is dat je voor gesubsidieerde rechtshulp in aanmerking zou komen.
       Veel succes toegewenst,
       Bob

       #982
       Jet
       Deelnemer

        Dank je wel Bob, we zijn nu wel verzekerd voor nieuwe dingen. Uiteindelijk zullen we de stap nemen. We moeten ook wel. We hoopte steeds als we bewijzen hadden en adviezen dat rechgang niet nodig was. Maar bewijs zorgt alleen voor creatieviteit om andere manieren te zoeken om iets door te drukken. De uitgeroepen vergadering met punten verbaasde ons enorm. Goed te horen dat als we winnen dat de kosten voor hun zijn. We zullen ons verdiepen in een verzoekschriftproceduren. Dank voor het advies. Tis gewoon frustreren dat je moet toekijken.
        Heeft het zin om een verzoekschriftprocedure te starten voor de vergadering?? Vragen of er opgelegd kan worden dat de regels van zowel de splitskngsakte als modelregelement gevolgd moeten worden?
        Vriendelijke groet en dank!!!
        Jet

        #984
        Bob
        Deelnemer

         Beste Jet,
         Graag gedaan. Nu het allemaal lijkt te gaan afhangen van nog in de aanstaande vergadering te nemen besluiten zijn er nieuwe kansen.
         Wanneer in de aanstaande vergadering nietige of vernietigbare besluiten worden genomen waarvoor de gang naar de rechter moet worden gemaakt kan ik me voorstellen dat er sprake is van een nieuw geval, namelijk een nieuw besluit.
         Je vecht een nieuw besluit aan dat een bestaande toestand wil legaliseren op onredelijke en onbillijke gronden.
         Voor mij zou de rechtsbijstandverzekering in deze nieuwe besluiten moeten bijstaan!
         Denk aan het in acht nemen van de wettelijke termijnen, en vraag in het verzoekschrift direct om “kostenveroordeling”.
         Happy hunting !
         Bob.

         #985
         Jet
         Deelnemer

          Hoi Bob,
          Dus eigenlijk is de vergadering in ons voordeel. Rechtsbijstand zegt dat de constatering eerder was dan wij de verzekering afsloten. Ook al was er op 1 onder deel nieuwe ontwikkelingen en de komende vergadering dat telt niet meer vanwege constatering. Er word nog wel geprobeerd of 1 nieuw ding aangepakt kan worden die was recent. Want regels overtreden gaat gewoon door. Dat lukt misschien wel. Maar we willen alles aangepakt. Zodat functioneert zoals hoort. En niet wij en paar anderen gebouw onderhouden en de anderen hun dingen die wettelijk niet mogen.
          We zien wat possitiver in. Dank!!!

          #988
          Bob
          Deelnemer

           Hi Jet,
           Zie nu dat ik een vraag over het hoofd zag.
           Het heeft geen zin om vóór de vergadering een verzoekschrift in te dienen.
           Daar doet de rechter niets mee, die gaat nooit in een beschikking of vonnis vastleggen wat iedereen behoort te weten, nl. dat iedereen zich aan de wet moet houden.
           Toch zou ik de polisvoorwaarden nog uitpluizen. Ik begrijp uit jouw verhaal dat de rechtsbijstand zich in elk geval coulant opstelt. Da’s mooi.
           Hoe je het ook wendt of keert de vergadering is in jullie voordeel.
           Keep the faith!
           Bob.

           #989
           Jet
           Deelnemer

            Hoi Bob,
            Dan wachten we zelf die twee maanden af, duimen beetje voor rechtsbijstand en anders ligt alles klaar ten tijde van vergadering. In ieder geval wat dat de vergadering goed voor ons is. 👍🏻 Ga je er toch anders heen.
            De slapeloze nachten hierover hebben verhelderend gewerkt kwa uitzoeken op internet maar tot nu toe konden we er niks mee. NU wel 🙂
            Groet Jet

            #990
            Bob
            Deelnemer

             Beste Jet,
             Nog een suggestie tot slot.
             Als de rechtsbijstand een positieve grondhouding tentoonspreidt is het misschien een optie om nog vóór de vergadering het bestuur aan te schrijven en hen te wijzen op het simpele feit dat ook/zelfs voor jullie VvE de wet en akte gewoon gelden.
             Alleen al het juiste briefpapier met het juiste logo en getekend met mevrouw mr. Dekreuksteniet zou al voldoende signaal moeten zijn dat het een serieuze zaak is, en dat met jullie niet te sollen valt.
             Een VvE is een zakelijke vereniging en geen badmintonclub.
             Vriendelijke groet,
             Bob

             #991
             Jet
             Deelnemer

              Hoi Bob,
              Dat is een goed idee, uiteraard al wel geschreven op gewoon papier, maar daar kregen we een prut reactie op.
              Ze sollen zeker met ons. Dus misschien kan de rechtbijstand dat dan nog voor ons doen. 1 bestuurlid die er heel veel baat bij heeft dat gaat zoals gaat doet erg gewichtig. Bestuur staat hier ook boven VVE helaas. Daarom gaat zoals gaat. Zou fijn zijn als wij ook beetje indruk kunnen maken.
              Bedankt voor de tip!!!
              Groet Jet

              #993
              Helene
              Deelnemer

               Beste Jet,
               Dit is een herkenbare situatie. Ook binnen onze VvE wijkt men af van de regels en stelt het bestuur zich boven de leden. Het merendeel van de leden vindt het wel best, blijft er dus een klein aantal leden over die het niet eens zijn met de gang van zaken. Er worden zaken aangeschaft die totaal niets met het beheer en onderhoud te maken hebben. Betalingen uit het reservefonds zonder toestemming van de leden, men neemt besluiten zonder toestemming van de vergadering enz…Wij hebben dit ook al herhaalde malen tijdens de vergaderingen kenbaar gemaakt, dit helpt niets! Je wordt alleen maar lastig gevonden!
               Het is behoorlijk frustrerend dat je iedere keer voor je rechten moet opkomen!
               Ook wij hebben de rechtsbijstand ingeschakeld. Er zijn diverse brieven naar het bestuur verstuurd, maar dat maakt echt geen indruk!
               Ja, en nu vinden zij mij zo lastig dat ik een kruisje achter mijn naam heb staan!
               Gevolg is dat ik niet geholpen wordt met een lekkage te verhelpen aan een gemeenschappelijk gedeelte, waar ik veel last van heb.
               Inmiddels ligt er een dagvaarding klaar voor de VvE!
               Het is echt te triest voor woorden!
               Ik hoop dat het bij jullie niet zover hoeft te komen en dat de brieven van de rechtsbijstand voldoende indruk maken bij het bestuur!
               Met vriendelijke groet,
               Helene

               #994
               Jet
               Deelnemer

                Hoi Helene,
                Of je tegen een muur aan rent he. onwijs vervelend. Bestuur staat boven VVE en bewoners behandelen hen ook zo. Toen ze weer es wat deden wat niet mocht kregen we te horen dat als je in bestuur zit je ook privileges hebt. Dus dan mag het.
                Kan echt nergens vinden dat er bestuursprivileges zijn.
                Maar ook het onrecht, das iets waar we niet tegen kunnen. Zo oneerlijk. Dat weten ze ook. En toch doen en zo draaien dat wij ons rot voelen het aan te kaarten.
                Maar goed tis dat of voor ze betalen zolang we hier wonen.
                En ook hier hoor. lekke afvoer konden wij zelf Betalen. Wij hadden immers de schade ook al kwam water van boven. Niet gedaan hoor. Maar als wij wat hebben moeten we ook met bewijs komen dat uit VVE moet terwijl ze zelf maar nemen. En wij kregen regels toen we hier kwamen. Maar blijkbaar tellen die alleen voor ons.
                terwijl appartement wonen zo duidelijk is. Regels zijn helder en als je je er aan houd niks aan de hand. Dat frustreerd meest.
                Dank voor reactie!
                Jullie ook succes hoor! Eerlijkheid duurt langst. Toch?
                Groet. Jet.

                #998
                Rob
                Deelnemer

                 Die bestuursprivileges ga je inderdaad nergens vinden Jet, die zijn er simpelweg niet !

                 @Helene
                 , is er geen mogelijkheid om samen met een aantal medestanders tezamen eventueel juridische stappen te ondernemen? of ziet niemand dat zitten ?

                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 111)
                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.