Opnieuw een VvE dupe van VvE-fraude

Een Vereniging van Eigenaars (VvE) uit het Brabantse Veghel is de dupe geworden van verduistering door haar administrateur. Dat meldt het Brabants Dagblad. Het administratiekantoor van VvE De Nieuwe Leest zou in juli en augustus van dit jaar bedragen van € 40.000,- en € 19.000,- van de bankrekening van de VvE hebben gehaald. Nadat de politie de VvE daarvan op de hoogte heeft gebracht, zijn de bankrekeningen uit voorzorg geblokkeerd.

Vordering tot terugbetaling

De VvE heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld om het geld bij het administratiekantoor terug te halen. Daarnaast heeft de politie de zaak in onderzoek. Er hangen de administrateur dus mogelijk zowel civielrechtelijke, als strafrechtelijke sancties boven het hoofd. De VvE heeft haar administratie sinds de ontdekking van de fraude in eigen beheer. Helaas zijn VvE’s vaker slachtoffer van fraude, zo blijkt maar weer uit dit recente nieuws. Oplettendheid blijft dus geboden. Lees via onderstaande links meer over fraude in VvE’s op Nederlandvve.nl, of lees het nieuwsitem over VvE De Nieuwe Leest op de website van het Brabants Dagblad.

Update: VvE’s uit het nabijgelegen Gemert ook slachtoffer

Op 22 december 2015 is bekend geworden dat in ieder geval vier VvE’s uit Gemert (dat op iets meer dan 10 kilometer afstand van Veghel ligt) ook de dupe zijn geworden van verduisteringen door de VvE-beheerder. Mogelijk gaat het echter om nog veel meer VvE’s. Vooralsnog lijkt het erop dat de gevallen in Veghel en Gemert los van elkaar staan. Lees hier meer over de verduisteringen bij de Gemertse VvE’s.

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 10 december 2015.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

3 reacties over “Opnieuw een VvE dupe van VvE-fraude

 1. Beeren schreef:

  Hoi, Ik en nog meer bewoners in Weert zijn ook zeer ontevreden met het bestuur en de gang van zaken.Verschillende eigenaars worden letterlijk en praktisch voor de gek gehouden door rekeningen te krijgen van een beheerder voor werkzaamheden waar ik niet om gevraagd heb en helemaal niet nodig waren. Dit is maar een voorbeeld maar er zijn nog veel meer van deze vuile zaakjes. Graag een reactie hierop.
  Groetjes

  1. Nederlandvve.nl schreef:

   Geachte heer, mevrouw,

   Dank voor uw vraag. De redactie van Nederlandvve.nl neemt echter geen vragen in behandeling op deze website. Als u abonnee bent van Nederlandvve.nl, kunt u uw vraag via de VvE vraagbaak stellen. Om een abonnement af te sluiten, klikt u hier. U kunt uw vraag ook stellen op het forum van VvE-Forum.nl, waar u snel een inhoudelijk antwoord krijgt op uw vraag en/of over uw vraagstuk kunt discussiëren. Klik hier om naar het VvE forum te gaan.

   Met vriendelijke groet,

   Webredactie Nederlandvve.nl

 2. Wim Janssen schreef:

  Welk VVE in Weert is dat

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.