Verdachte: geld van VvE verduisteren was “broodnodig”

Omroep West maakte vandaag melding van een penningmeester uit Lisse die tussen 2008 en 2014 ruim €45.000,- van haar Vereniging van Eigenaars (VvE) verduisterde. Volgens de advocaat van de penningmeester zag zij dat als “broodnodig”. Als ze het niet zou hebben gedaan, dan zouden haar bedrijven zijn omgevallen en hadden haar personeelsleden hun baan verloren. De rechter veroordeelde de penningmeester vandaag tot 240 uur werkstraf. Aan haar VvE hoeft ze slechts €6.000,- terug te betalen.

Bedrijf redden met geld van de VvE

De vrouw was in de crisistijd directeur van een tweetal bedrijven. Als penningmeester beheerde ze de financiën van de VvE en had ze toegang tot de bankrekening. Toen het met haar bedrijven slechter ging en de salarissen niet meer betaald konden worden, kon ze de verleiding niet meer weerstaan en ging ze geld van de VvE ‘lenen’. Uiteindelijk kreeg de vrouw schuldgevoel en gaf ze zichzelf in de zomer van 2014 aan bij de politie.

VvE’s vaker slachtoffer van malafide bestuurders

Het is niet voor het eerst dat penningmeesters zich vergrijpen aan de reserves van de VvE. Al eerder maakte Nederlandvve.nl melding van een penningmeester die de reserves van de VvE vergokte en van een bestuurder die ruim 4-ton aan zijn eigen B.V. leende. In de hyperlinks onder dit artikel staan verwijzingen naar nog diverse andere fraudezaken waar VvE-bestuurders bij betrokken waren, zoals de zaak van de stelende VvE-beheerder en de beheerder die een celstraf kreeg wegens fraude in de VvE.

Penningmeester werkt zich steeds verder in de nesten

Bij Omroep West leest u een meer uitgebreide beschouwing van de diefstal en de rechtszaak tegen de penningmeester uit Lisse. Het geeft een interessant inkijkje in de gedachtegang van de penningmeester, hoe ze zich steeds verder de nesten in werkt en het schuldgevoel dat haar later treft. De link naar dat artikel treft u hieronder.

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 3 mei 2016.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

4 reacties over “Verdachte: geld van VvE verduisteren was “broodnodig”

 1. Billy schreef:

  Prima kascommissie heeft die VvE gehad :/

 2. Paul schreef:

  Zeker…maar wat nou als je een goede kascommissie hebt en misstanden aan de kaak stelt en de vergadering het toch allemaal maar goedkeurt onder het mom: ach, het zijn maar vrijwilligers?
  En het bestuur omgeven is door een grote kliek, die er zelf ook wijzer van wordt?
  Dan kan de kascommissie nog zo goed zijn, maar dan begin je helemaal niets.

  1. P.Nagtzaam schreef:

   Wat dacht u van het bestuur wegsturen?

 3. Billy schreef:

  Dan is je kascommissie als nog geen knip voor de neus waard, want dan stap je naar de rechter. Het gaat hier niet om foutief opgestelde jaarrekeningen of dergelijke, maar om verduistering van geld van de VvE.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.