Omroep Brabant meldt grootschalige VvE fraude

Kort nadat bekend werd dat een Brabantse Vereniging van Eigenaars (VvE) voor tienduizenden euro’s was gedupeerd, meldt Omroep Brabant dat een VvE beheerder uit Gemert diverse VvE’s heeft opgelicht en hun spaartegoeden heeft verduisterd. In totaal zou het om enkele tonnen gaan.

VvE beheerder heeft € 81.500,- ‘geleend’

De fraude kwam aan het licht doordat de VvE beheerder een van de door hem beheerde VvE’s, VvE De Nieuwe Biezen, ongevraagd liet weten dat hij een bedrag van € 81.500,- van de VvE had geleend. Dat zou hij hebben gedaan voor de ‘uitbreiding van zijn bedrijfsvoering‘. Wel beloofde de beheerder dat het geld aan het eind van het jaar zou zijn terugbetaald: dat is tot op heden nog niet gebeurd. De man is in oktober door de politie opgepakt en vastgehouden voor verhoor. Op 22 oktober zijn twee panden door de politie doorzocht en daarnaast is beslag gelegd op twee bedrijfsauto’s en op meerdere bankrekeningen. Bovendien is de administratie van het bedrijf in beslag genomen voor nader onderzoek.

UPDATE: op 17 oktober 2017 is de man veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf.

Onderzoek handelsregister

De media en de politie maken melding van een 61-jarige man uit Gemert die eigenaar en directeur is van het administratiekantoor. Een onderzoek dat Nederlandvve.nl onder meer via het handelsregister uitvoerde, komt uit op een VvE beheerder uit Gemert die zich naast beheer van VvE’s, ook bezig houdt met belastingadvies, salarisadministratie, vermogensbeheer en boekhouding in het algemeen. De man is volgens het handelsregister als bestuurder bij diverse stichtingen en verenigingen betrokken, en oefent daarnaast een commissarisfunctie uit bij een thuiszorgorganisatie. Het Eindhovens Dagblad meldt op 28 december 2015 op haar website dat ook een andere VvE door de beheerder is gedupeerd. Bij VvE Watermolen, die pas twee jaar door de Gemertenaar werd beheerd, verdween ruim € 95.000,-.

Fraudes in Veghel en Gemert staan los van elkaar

Hoewel Veghel en Gemert op iets meer dan 10 kilometer van elkaar gelegen zijn, komt de redactie van Nederlandvve.nl naar aanleiding van haar onderzoek in  het handelsregister tot de voorlopige conclusie dat de recent aan het licht gekomen verduisteringen bij de Veghelse VvE los staan van de vandaag door Omroep Brabant openbaar gemaakte fraude.

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 22 december 2015.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

3 reacties over “Omroep Brabant meldt grootschalige VvE fraude

  1. Henk van Ouwerkerk schreef:

    Het is verstandig om in het vervolg meerdere mensen vanuit de V.v.E en/of extern gerenommeerd bureau mede handtekening bevoegd te maken boven een bepaald bedrag. Zo kun je dit soort uitwassen zoveel mogelijk voorkomen.

  2. Billy schreef:

    Dat is ook verplicht Henk

  3. Les 1, bij inrichen van een financiele afdeling, boekhouding en betaling strikt gescheiden houden.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.