VvE beheerder opgepakt en in de cel gegooid

De politie heeft dinsdagochtend een 55-jarige VvE-beheerder uit Vlaardingen opgepakt. Hij wordt ervan verdacht als administratief beheerder enkele tonnen van verschillende Verenigingen van Eigenaren (VvE ’s) te hebben verduisterd, dat meldt de politie op haar website. Vermoedelijk gaat het om Reinald Don, die in januari al persoonlijk failliet werd verklaard en een spoor van vernieling achterliet.

VvE beheerder uit Vlaardingen

Reinald Don is eigenaar van het inmiddels failliete Admipunt VvE Beheer dat het geld van tientallen VvE’s beheerde. Door de VvE’s werd aangifte gedaan omdat hij geld van de bankrekeningen van de VvE zou hebben afgehaald zonder hun toestemming. Het persoonlijke faillissement van Don (Admipunt was een eenmanszaak) werd op 17 januari 2017 uitgesproken.

Justitieel onderzoek

De politie en het Openbaar Ministerie zijn daarom een onderzoek gestart om inzichtelijk te maken welke bedragen zijn onttrokken en wat daarmee is gebeurd. Het onderzoek gaf aanleiding om op dinsdag 6 juni de 55-jarige Don aan te houden. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal beslissen of de verdachte nog 14 dagen langer in vast moet blijven zitten. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de strafbare feiten wordt voortgezet. Ook wordt het onderzoek naar andere betrokkenen nog voortgezet. Volgens het AD gaat het in elk geval om Anthea, de echtgenote van Reinald Don.

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 7 juni 2017.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.