Edwin

Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: VvE wil schadebedrag niet uitbetalen. #2015
  Edwin
  Deelnemer

  Draai het eens om. De VvE betaalt je een bedrag wat nergens mee wordt onderbouwd (bonnetjes etc) en aan het eind van het boekjaar moet de kascontrole plaatsvinden… Als ik kascommissie zou zijn, verleende ik dan geen decharge.
  En.. wat als jij of je kennis in dit geval, blijkt (hypothetisch, geen aanval) geen goede klusser te zijn, waardoor de schade niet goed wordt verholpen of verergert? Wie is er dan verantwoordelijk?
  Ik begrijp ook sowieso niet waarom je het zelf zou opknappen? Dit doe je m.i. alleen om geld over te houden van het verzekeringsbedrag? Dit geld is echter aan de verzekerde uitgekeerd (VvE), jij bent hierin voor de verzekeraar geen partij.

  In reactie op: Eigenaar heeft geen geld voor onderhoud #2014
  Edwin
  Deelnemer

  Ben wel benieuwd of dit al is opgelost.
   
  Mochten jullie inderdaad overwegen de klus uit te voeren op kosten van de VvE en daarna de incasso procedure tegen deze bewoner te starten, lees je dan wel in over de wettelijke regels m.b.t. incasso procedures, om dit succesvol af te ronden moet je aan verschillend regels voldoen.

  In reactie op: Tegen de regels in verhuurd #2000
  Edwin
  Deelnemer

  Carla,
  Als appartementseigenaar, ben je GEEN eigenaar van een zaak. Je hebt appartementsrecht, het recht om gebruik te maken van..
  Eigenaar ben je gezamenlijk met de overige leden. Ik weet daarom niet zeker of je genoemde artikel van toepassing is?

  In reactie op: Tegen de regels in verhuurd #1995
  Edwin
  Deelnemer

  Ter volledigheid, citaat uit onze akte:
  “Een privé gedeelte mag niet anders worden gebruikt dan door de eigenaar van het desbetreffende appartementsrecht. Het bepaalde in de artikelen 24 tot en met 26 van het modelreglement is derhalve niet van toepassing”
  Verder lijkt mij dat de verhuurders dit zouden moeten weten, we bespreken dit vaak tijdens de ALV (waarin zij uiteraard schitteren van afwezigheid). Ze kunnen dit in de notulen nalezen 😉
  Wij als bestuur zullen zeker informatie gaan inwinnen bij een advocaat. Ik had echter stille hoop dat iemand hier al eens een vergelijkbare situatie had meegemaakt. Alle advies is welkom.
   

  In reactie op: Tegen de regels in verhuurd #1991
  Edwin
  Deelnemer

  Ik zal na werktijd e.e.a. even bij elkaar zoeken en citeren.
  Feit is echter, dat deze verhuurders geen toestemming hebben van de ALV voor verhuur en de huurders ook niet hebben getekend voor het naleven van het HHR.
  Wij als VvE hebben onze administratie goed op orde. Zou er toestemming zijn, dan was dat bekend. Let op, het gaat hier niet om verhuur in de leegstandswet (was er 1 en die huurder is inmiddels vertrokken).
   
  PS! verbieden mag wel:
  https://www.vastgoedjournaal.nl/news/2579/57/Verhuurverbod-appartementsrecht-mag-in-splitsingsakte

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)