VvE Belang annuleert VvE-beurzen en jaarcongres in 2020

Stichting VvE Belang heeft de roadshow (een serie VvE-beurzen) en het jaarcongres in 2020 definitief geannuleerd. Dat meldt de stichting op haar website. Hoewel de roadshow jaarlijks pas in het najaar plaatsvindt, is nog steeds niet duidelijk of de corona-maatregelen na september 2020 worden verlengd, en op welke manier. Bovendien is het niet verantwoord om grote bijeenkomsten te organiseren voor VvE-bestuurders en appartementseigenaren, aldus VvE Belang. Nederlandvve.nl bespreekt dit besluit en de door VvE Belang beoogde alternatieven.

Roadshow VvE Belang geannuleerd door coronacrisis

Stichting VvE Belang is een belangenbehartiger voor Verenigingen van Eigenaren (VvE ‘s). Traditiegetrouw organiseert zij ieder jaar een roadshow met meerdere VvE-beurzen. Op die beurzen presenteren standhouders hun diensten of producten. Daarnaast worden er presentaties en workshops georganiseerd. Echter is het organiseren van de beurzen tijdens de huidige coronacrisis niet verantwoord is. Bovendien is het ook praktisch onhaalbaar door de richtlijnen van het RIVM. En als de beperkingen worden opgeheven, zou er te weinig voorbereidingstijd zijn om de roadshow alsnog georganiseerd te krijgen. Daarom kiest VvE Belang ervoor om deze in 2020 geheel te annuleren.

Digitaal alternatief voor VvE-beurzen

De stichting onderzoekt nu of er digitale mogelijkheden voor VvE’s zijn om ze alsnog van informatie te voorzien. Zo wordt onderzocht of er webinars kunnen worden georganiseerd, of dat presentaties op een andere manier digitaal kunnen worden gegeven. Daarnaast worden de mogelijkheden van chatten onderzocht, zodat deelnemers vragen kunnen stellen en opmerkingen kunnen plaatsen. Er wordt wel een slag om de arm gehouden, omdat e.e.a. met behulp van automatiseerders nog zou moeten worden uitgezocht.

UPDATE: in janauri 2021 komt er een virtuele VvE-beurs.

In 2021 komt er weer een roadshow van VvE Belang

Dat de gevolgen van de coronacrisis ingrijpend zijn, spreekt voor zich. Er vindt als gevolg daarvan echter een snelle en flinke verschuiving plaats naar een digitale wereld, waarin nog meer via nieuwe media wordt gecommuniceerd. Dat geldt ook voor VvE’s. Zo kunnen VvE’s nu ook digitaal vergaderen en in de online vergadering stemmen uitbrengen. Twinq heeft zelfs opgeroepen om de noodwet die dat juridisch mogelijk maakt in de toekomst te verlengen.

Stichting VvE Belang heeft aangegeven dat de najaarsbijeenkomsten en het jaarcongres van 2021 binnenkort ingepland zullen gaan worden. Of er plannen zijn om VvE’s in 2021 ook (deels) digitaal van informatie te gaan voorzien, is bij de redactie van Nederlandvve.nl niet bekend.

Dit bericht is geplaatst op  vrijdag 8 mei 2020.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

5 reacties over “VvE Belang annuleert VvE-beurzen en jaarcongres in 2020

 1. Bob schreef:

  Quote
  Twinq heeft zelfs opgeroepen om de noodwet die dat juridisch mogelijk maakt in de toekomst te verlengen.
  Unquote

  Merk op dat de noodwet het niet mogelijk maakt te verlengen, anders dan om reden Covid-19.

 2. Joost Haarsema schreef:

  Bob, de wet kan toch gewoon gewijzigd worden? Mss dus niet verlengen van de noodwet, maar komt praktisch gezien op hetzelfde neer. Grt. Joost

 3. Bob schreef:

  Stel voor deel te nemen aan de discussies op het forum.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.