W.H.Bles

Aangemaakte reacties

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Tijdshorizon MJOP #10824
  W.H.Bles
  Deelnemer

   Beste lezers
   kv 66 slaat de spijker op zijn kop.
   Ik ben er voor om een MJOP voor 40 jaar door te rekenen. Dit vanaf dag een van het gebouw. Natuurlijk zijn de prijzen na 40 jaar niet meer representatief maar geven je wel een inkijk van de te verwachtte kosten. En als je om de vijf jaar een review doet zul je merken dat er zaken veranderen duurder en goedkoper.  Ook zie je of er na 40 jaar voldoende financiën beschikbaar zijn. Ook dit heeft weer een bepaalde bandbreedte waar binnen dit klopt maar je hebt een doorkijk met cijfers. En is bijsturen mogelijk per 5 jaar.
   Wat er gebeurt is dat in begin veel te weinig wordt gereserveerd wat latere bewoners moet ophoesten, fair, neen maar het komt zoals ik begrijp veel voor.
   MJOP is een prognose en een flexibel document waar je verstandig mee om dient te gaan  want uw  kapitaal de VVE is in gedrang.
   Wel bieden wij onze leden een 5 jaars deel aan om het voor de leken eenvoudig te houden. Maar voor de doordenkers is het compleet beschikbaar en goedgekeurd door de vergadering. Ben transparant over het plan maar laat niet een ieder het plan aanpassen want dan ben je zo de rode draad kwijt, en de bestuurders kunnen dan weer bij u komen vragen om bij te storten want betalen moet u.

   In reactie op: Vervanging alu schuifpui en ramen. #10819
   W.H.Bles
   Deelnemer

    Beste
    Als de ene eigenaar andere schuifpui wil laten plaatsen zou ik als bestuurder toestemming geven. Eigen kosten en de uitvoering gelijk aan de huidige schuifpui kleur en raamindeling gelijk dus. Dit vast leggen in een document welke de eigenaar van schuifpui die wil wisselen. Er veranderd niets alleen de kosten worden niet hoofdelijk verdeeld en voor later? Geen probleem als het gewisseld pui nog goed is laten zitten. Want huidige pui is vermoedelijk ook nog functioneel in orde! Dus geen punt.
     

    In reactie op: Is deze doorlooptijd normaal? #10818
    W.H.Bles
    Deelnemer

     Wat een gedoe zeg.
     Waarom niet zelf  cilinders kopen en plaatsen een schroevendraaier is er nodig en een beetje handige jongen die een sluitplan maakt. Het bestaande plan aanpassen kopiëren
     Via erkende leverancier heb je in een uur de kosten van de cilinders met het aantal benodigde sleutels bestel er wat extra voor die er weer eens een kwijt is.
     Plaatsen een eitje, zo blijven ook de kosten laag dus uw service kosten!!!!
     https://sleutelplan.vlaanderen/hoe-maak-ik-een-sleutelplan/

     In reactie op: muren balkons wat mag en wat mag niet? #10516
     W.H.Bles
     Deelnemer

      Prima verhaal.
      Maar het wijzigen van het uiterlijk van het gebouw daar zijn grenzen aan. Bouwregels en vergunningen e.d.
       

      In reactie op: muren balkons wat mag en wat mag niet? #10513
      W.H.Bles
      Deelnemer

       Hoi lezers,
       Ik heb ook de zelfde situatie.
       Mijn mening als het aanzicht van het complex door de z.g.n verfraaing in geding komt er altijd overleg met het Bestuur van de VvE (leden alv) ten grondslag.
       dient te liggen.
       Mogelijk nog wel een goedkeuring van Bouw en woningtoezicht zeker als het aanzicht complex wijzigt.
       suc 6

       In reactie op: Kozijnen kosten #10429
       W.H.Bles
       Deelnemer

        Splitsingsakte  1983
        Dit staat er bij mij in deze akte, ook bij mijn VVE geeft dit weleens discussie,s.
        Maar volgens mij is het duidelijk.
        De letterlijke tekst luidt:
        Iedere eigenaar en gebruiker is verplicht zijn privé gedeelte behoorlijk te onderhouden.
        Totdat onderhoud, waaronder steeds begrepen reparaties en vernieuwingen, behoort met name het binnenschilder-, behang- en tegelwerk, de afwerklagen van wanden, vloeren, plafonds en balkons, van het stucwerk, niet dragende muren, van deuren en ramen ook van die, welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen gemeenschappelijke en privé- gedeelten, van kozijnen voor zover zich niet in de buitengevel bevindende en voorts het schoonhouden en ontstoppen, de reparatie en vervanging van alle sanitair en leidingen, waaronder begrepen de elektrische bedrading, het onderhoud, de reparatie en vervanging van  de inventaris en installaties zich bevindende in de keuken, toilet en badkamer, van de privé centrale verwarmingsinstallatie alsmede de privé tuinen met daarin of daarop aanwezige werken.
        Bij vernieuwing dienen zaken van gelijke aard en kwaliteit te worden gebruikt
        Glasschade in of aan een privé gedeelte komt voor rekening van iedere betrokken eigenaar en gebruiker, indien en voor zover er geen verzekering bestaat voor glasschade.  glasverzekering bestaat, draagt het bestuur zorg voor de reparatie. Hoe te handelen bij een lekkage of ruitbreuk?De eigenaar/bewoner meldt een eventueel probleem bij het bestuur
        – het bestuur zal de situatie ter plaatse opnemen en in overleg met de eigenaar/bewoner direct actie ondernemen om mogelijke extra gevolgschade te voorkomen – er zal in overleg een reparateur worden ingeschakeld – indien noodzakelijk dan zal het bestuur de schade melden bij de verzekering en verzoeken een expert in te schakelen
        – de kosten van het opsporen van een lek en ook maatregelen welke worden genomen om vervolgschade te voorkomen vallen onder de dekking van de verzekering
        – ook eventuele vervolgschade zal door de verzekering worden vergoed, dit kan zijn: beschadigingen ( natte plekken )plafond van onderburen of van de gemeenschappelijke ruimtes of schade in de meterkast van de onderburen, optrekkend vocht in de muren van het eigen appartement, extra hak- en breekwerk om het lek te kunnen opsporen en te repareren en als de expert daartoe besluit de kosten van het leggen van een omleiding
        – het bestuur zal ondersteuning bieden om de zaken met de verzekering zo goed mogelijk te regelen
        – kosten welke niet worden vergoed zijn voor rekening van de eigenaar van het appartement.
        Ook een glasschade zal aan het bestuur worden gemeld
        – het bestuur zal de schade melden aan de verzekering mochten de herstelkosten niet worden vergoed dan komen deze voor rekening van de eigenaar van het appartement

        In reactie op: Maatregelen bij lift renovatie #10134
        W.H.Bles
        Deelnemer

         Klopt maar de trap is toch een redelijk alternatief? En voor slecht ter been zijnde mensen zijn er hulpmiddelen via de trap. Google eens?!?

         In reactie op: MJOP, geldopname #8731
         W.H.Bles
         Deelnemer

          Bestuur voert uit, de ALV beslissen over budget Ja of neen

          W.H.Bles
          Deelnemer

           Hoi Ben vve bestuurder
           Mijn cv mag iedereen zien geen probleem. Privacy ?!?! Prima maar je mag toch wel weten wat de competentie zijn van een bestuurslid. Kan u als lid VVe veel geld kosten. Als u een niet competentie bestuurder krijgt. Een verkeerde beslissing kan heel veel geld kosten door een verkeerd advies van zo,n bestuurder. En u hebt als ALV wel goed gekeurd. Haha  Privacy of zekerheid.
           Geld ook voor verklaring goed gedrag van bestuurders, Lijkt mij logische stap, er gaat behoorlijk veel geld rond in deze branche.
           Zou u een ex fraudeur in het bestuur willen ik niet Jammer voor de privacy wil wel zekerheid voor de VvE gelden of misbruik van VVE  zaken voor privé gebruik.
           Want mensen die de zaak willen foppen zijn niet te stoppen.
           Beleidsdocumenten voor bestuurders waar taken bevoegdheden en verantwoordelijkheden in worden beschreven en getekend voor akkoord voor betrokken en de ALV mag deze beoordelen op juistheid voor gebruik.
            
            

           W.H.Bles
           Deelnemer

            Beste lezers.
            MJOP is niets meer en minder dan een overzicht van toekomstige verwachte werkzaamheden.
            Wat er instaat is een “prognose in de toekomst bekeken”, door gebruik making van kengetallen, ervarings gegevens.
            Als er een bepaald werk in het plan staat van komenede jaar, wordt er bij onze vve altijd een onderzoek gedaan naar noodzaak van dit werk. Geen noodzaak of wettelijke verplichting wordt het niet uitgevoerd en het plan aangepast. Dit plan wordt dan weer aangeboden aan de ALV voor goedkeuring.
            Het is een plan, prognose, en niemand kan 15 jaar vooruitkijken met exatie zekerheid van de konditie van het bedoelde element.

            In reactie op: Aanschaf cv ketel #5955
            W.H.Bles
            Deelnemer

             Beste Henk
             Wat was er mis met de RGK stuk?
             op welke basis was de RGK afgekeurd ?  Is er een afkeur rapport met feiten.
             Is er een second opinie gedaan naar aanleiding van afkeuring.
             Is de ALV betrokken bij de beslissingen.
             Geld investeren moet via ALV wettelijk  geregeld.
             Is er van mogelijk mandaat afgeweken?
             Heeft u zelf wel opgelet met eventuele beslissingen in de ALV in het verleden?
             Persoonlijk vind ik het vreemd wat er gebeurd.
             Gregoor
              
              
              
              
              
              

             In reactie op: Bestuursverkiezing op de ALV #5858
             W.H.Bles
             Deelnemer

              Beste lezers,
              Jammer dat het zo gaat.
              Het zou zo moeten zijn dat klagers, een justificatie document  overleggen aan de huidige bestuursleden met zijn klacht en feiten.
              Vaak zie je klachten deze niet  gegrond zijn.
              De altijd klagers  dienen dan met feiten te komen en deze zijn vaak zwak of niet ter zake doende. En kan het bestuur dit voorleggen aan de ALV.
              Hoe verder met de klacht om te gaan met stemming.
              Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

              In reactie op: Dakventilatoren #5527
              W.H.Bles
              Deelnemer

               Beste Sam
               Kijk goed uit wie je het laat doen, Wij hadden zgn goed gekwalificeerde aannemer.
               Jammer we werden gefopt geen kennis en geen kunde.Kijk bij een lokale kleine aannemer ZZp normaal uurloon en betrokken.
               Vaak word de aansturing kast vergeten te wisselen en blijf je  storingen  houden.
               Hoe oud zijn de ventilatoren? welk merk, Stork air zijn goed te reviseren lagers vangen.
               Wij zijn intussen 4 jaar storingsvrij.
               Vragen stuur een privebericht.

              13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)