VvE-beheerder Reinald Don deze zomer voor de rechter

Reinald Don, de VvE-beheerder die vorig jaar werd opgepakt, komt deze zomer voor de rechter. Dat maakte De Vlaardinger bekend op haar website. Ook zijn echtgenote – Anthea Don-Romburg – zal door het Openbaar Ministerie (OM) worden gedagvaard. Zij wordt door velen gezien als het brein achter de grootschalige fraude. De familie Don verduisterde met hun beheerkantoor Admipunt ruim € 800.000,- van de door hen beheerde Verenigingen van Eigenaars (VvE’s).

VvE’s gedupeerd, maar voor Don een glanzende Mercedes

Om de fraude te verbloemen hanteerde Don een dubbele boekhouding, waarbij het leek alsof er geld in een beleggingsfonds zat. Dat bleek echter niet het geval te zijn, want Don had het geld voor eigen gebruik aangewend. Zo kocht hij in 2016 nog een glanzende Mercedes, mogelijk betaald van het geld dat hij van VvE’s had verduisterd.

Faillissement Admipunt na grootschalige fraude

De zaak tegen Reinald en Anthea Don kwam in januari 2017 aan het rollen toen de eenmanszaak van Don – Adminpunt VvE Beheer – failliet werd verklaard. In maart 2017 werd bekend hoe ernstig de zaken ervoor stonden, en berichtte Nederlandvve.nl over de werkwijze van de frauduleuze VvE-beheerder.

Strafzaak tegen Anthea en Reinald Don dient binnenkort

Reinald Don werd vervolgens in juni 2017 van zijn bed gelicht door de politie. Tegelijkertijd maakte het OM bekend dat er ook een onderzoek naar Anthea Don was ingesteld. Kort daarna publiceerde Nederlandvve.nl een artikel over de straffen die andere frauderende beheerders in vergelijkbare zaken hebben gekregen, maar daarna stopten de berichtgevingen enige tijd. Nu is dus bekend dat zowel Anthea als Reinald Don strafrechtelijk zullen worden vervolgd. De zaak dient deze zomer. Onbekend is welke straffen het OM gaat eisen. Tijdens de strafzaak zullen de verdachten vermoedelijk meer informatie gaan geven over hun beweegredenen en bedoelingen. Wanneer er meer over de zaak bekend is, hoort u dat via deze website.

Dit bericht is geplaatst op  vrijdag 6 juli 2018.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

2 reacties over “VvE-beheerder Reinald Don deze zomer voor de rechter

  1. Robert schreef:

    Niet alleen vve’s waren de dupe ook bedrijven van wie hij de administratie zou moeten doen maar daadwerkelijk niks mee deed hebben dubbele kosten gedraaid om zijn laksheid weer weg te werken. Hoop dat hij een passende straf zal krijgen

  2. Jan schreef:

    Hij en zijn vrouw zouden 20 jaar moeten brommen.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.