VvE begrippenlijst – Woorden met de E

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

VvE begrippenlijst – De letter E

VvE begrippenlijst voor woorden die beginnen met de letter E. Voor de andere beginletters van onze VvE begrippenlijst kunt u hierboven een keuze maken.

Eigenaarbijdrage – Zie Servicekosten.

Eigenaarsbelang – Een term uit het verzekeringswezen. Eigenaarsbelang is een term die gebruikt wordt voor individuele woningverbeteringen zoals een nieuwe keuken of badkamer. Deze verbeteringen vallen doorgaans niet onder de verzekeringspolis van de VvE. Klik hier voor meer informatie over VvE verzekeringen.

Executieveiling – Wanneer een VvE lid zijn bijdragen niet betaald of andere schulden heeft, kan het zo ver komen dat de schuldeiser gaat procederen (nadat de vordering uit handen is gegeven aan een incassobureau). Als de rechter een uitspraak doet in het voordeel van de VvE, kan de VvE zwaardere middelen inzetten, zoals beslag leggen op het appartement. Indien dan nog niet betaald wordt, kan het appartement gedwongen verkocht worden op een veiling. Het vonnis van de rechter wordt dan “geëxecuteerd”.

Expertise – Zie Schade-expertise.

Hier eindigt de VvE begrippenlijst voor de letter E. Zoekt u een VvE begrip dat met de letter E begint maar hier niet bij staat? Stuur dan een email naar info@nederlandvve.nl en wij voegen het voor u toe aan onze VvE begrippenlijst.